Ingrediënten:
• 250 g mascarpone • 2 citroenen • 2 el lemon curd
• 200 g kwark • 1 pak lange vingers • 3 tl suiker
• 300 ml slagroom • 1 zakje klopfix • Geschaafde
• 100 ml limoncello • 6 el poedersuiker amandelen
• Verwarm de limoncello met het sap van 2 citroenen en de suiker en
laat zachtjes 5 minuten koken. Schenk over in een platte schaal
• Roer met een garde mascarpone los met de kwark en lemon curd
• Klop de slagroom met de mixer lobbig en voeg hier de klopfix en de
poedersuiker aan toe
• Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone-kwark mengsel (niet te hard roeren anders
verdwijnt de luchtigheid)
• Dip de lange vingers in het limoncello mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm
(18 cm). De lange vingers moeten vochtig zijn, maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers met de helft van het
mascarpone-kwark mengsel. Herhaal nogmaals en eindig met een laag mascarpone-kwark
• Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast. Serveren met citroenrasp, poedersuiker en geschaafde amandelen