Salland

Welkom bij Groei & Bloei
Salland

Uitgelicht

20 januari 2022: Lezing Geert Borgonje

Deze lezing kunt u via livestream volgen. Graag wel even registreren.

Meer

Bloemschikcursus 2022

De data voor 2022 zijn bekend!

Meer

Terugblik Opentuinen weekend

Terugblik Open Tuinen Weekend

Meer

Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

 

Voor alle activiteiten die we organiseren zijn natuurlijk vrijwilligers nodig, en gelukkig hebben we er daar best veel van. Niet alleen een kern van mensen die bereid zijn evenementen te organiseren, maar ook mensen die bereid zijn af en toe een dag een kraam te bemensen of taarten te bakken of wat verder ook nodig is. Maar waar we nu dringend  behoefte aan hebben is twee personen die bereid zijn een stapje verder te gaan. We hebben hard een penningmeester nodig, die bijhoudt welke betalingen binnen komen en er voor zorgt dat de rekeningen op tijd betaald worden. Hiervoor hoef je geen accountant te zijn, maar je moet wel een computer hebben en weten hoe een spreadsheet werkt.

 

De tweede vacature is voor een bestuurslid dat leuke evenementen verzint, zoals excursies, cursussen of workshops. Het zou jammer zijn als deze evenementen wegvallen omdat het huidige bestuur er geen tijd voor heeft.  Dus informeer eens bij de secretaris of kom eens langs voor een gesprekje. Dit werk hoeft niet heel veel tijd te kosten, maar geeft veel voldoening.

Groei & Bloei Salland, een actieve vereniging voor groenliefhebbers in het hart van Salland

Afdeling Salland van Groei en Bloei is een club voor liefhebbers van tuinen, planten en bloemen. Wij zijn gevestigd in Raalte, het hart van Salland, en hebben veel activiteiten in Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg en Mariënheem. Maar ook buiten de gemeente hebben we leden in Olst, Wijhe, Nijverdal, Hellendoorn, Lemelerveld, Wesepe, en ver buiten de regio.

We organiseren ieder jaar zes lezingen, waarbij goede sprekers worden uitgenodigd die over allerlei groen gerelateerde zaken komen vertellen.

Tuinbezoek komt aan de orde met onze jaarlijkse Open Tuinen, excursies met eigen vervoer naar tuinen in de omgeving, een dagtocht per bus naar tuinen die net iets verder weg liggen, en eens in de twee jaar is er een meerdaagse busreis naar het buitenland.  Daarnaast regelen we trips naar tuinevenementen.

Bloemschikken is  mogelijk bij de bloemschikcursus, waarbij onder leiding van een gerenommeerde bloemstylist bloemstukken worden gemaakt, waarbij gezelligheid net zo belangrijk is als het aanleren van technieken. Op de paasworkshop en kerstworkshop worden in een gezellig buurthuis met een hapje en een drankje paasstukjes en kerststukjes gemaakt. 

Behalve de paasworkshop en kerstworkshop organiseren we regelmatig andere workshops (bv. zaaien en stekken) en cursussen (bv. snoeien)

Onze lentefair is een hoogtepunt in het seizoen.  Op de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem kunnen groenliefhebbers elkaar ontmoeten met een kopje koffie en een stuk taart, en dan de gezellige markt overlopen waar onze vereniging meerdere stands heeft maar ook kwekers en andere standhouders aanwezig zijn.

Voor wie dit niet genoeg is hebben we drie tuinclubs die in een kleinere groep hun eigen excursies organiseren en actief zijn met zaaien en stekken en plantenmateriaal uitwisselen.

Ten slotte proberen we onze bijdrage te leveren aan het openbare groen. Door deel te nemen aan het groen-overleg in de gemeente (groen samen doen) en de boomfeestdag, of zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld een rotonde aan te pakken, of een gemeenschapstuin.

Al deze activiteiten zijn  alleen mogelijk met heel veel vrijwilligers, die we dan ook hebben.  Maar hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen doen, dus we zijn altijd op zoek naar extra mensen, al is het maar voor een paar uur per jaar.  Vrijwilliger zijn is ook gezellig: je leert veel mensen kennen die dezelfde passie hebben. En af en toe organiseren we een uitje voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Wil je weten wat we dit jaar doen?  Onder activiteiten geven we per activiteit een overzicht, of klik op agenda, waar je de eerstvolgende activiteiten kunt zien. Onder het kopje foto’s zie je de foto’s van veel activiteiten van de afgelopen paar jaar.

Enquête over communicatiemiddelen van Groei & Bloei afdeling Salland

In de algemene ledenvergadering is bij het vaststellen van de begroting uitgebreid van gedachte gewisseld over het budget van de nieuwsbrief in relatie tot de totale begroting. Met name vroegen een aantal leden zich af of het nog wel van deze tijd was om de nieuwsbrief in een papieren vorm te laten verschijnen. Sommigen vinden dat handig en waarderen de uitgave naar inhoud en vormgeving.  Maar er zijn ook leden die inmiddels geheel digitaal zijn ingesteld en daar de voorkeur aan geven, hetgeen ook een stuk goedkoper is.

Bij het samenstellen van de vragenlijst zijn wij zo vrij geweest om een paar vragen meer te stellen. Het antwoorden neemt hooguit 5 minuten van uw tijd , maar uw antwoord helpt het bestuur om voor de toekomst een passend beleid te ontwikkelen en te bepalen welke middelen wij daarvoor moeten inzetten.  Het gaat daarbij met name om hoe wij u zo goed mogelijk kunnen informeren over onze activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Daarom hebben wij bij een aantal vragen ruimte gelaten waar u uw standpunt wat uitgebreider kan toelichten.

Wij hopen dat u met velen de moeite neemt om er even voor te gaan zitten. Klik hier voor toegang tot de vragenlijst.

In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen wij de uitkomsten van de enquête bekend maken met daarbij onze voorstellen hoe verder te gaan.

De antwoorden worden anoniem verwerkt. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Blijf op de hoogte!!!

In deze tijden moeten we soms op korte termijn onze plannen wijzigen. Helaas is dat meestal om activiteiten te annuleren, maar soms zien we ineens een mogelijkheid. In die gevallen sturen we een flitsmail uit, en zetten we het nieuws op de website. Om op de hoogte te blijven is het dus handig als u zich opgeeft voor de flitsmail.

U kunt zich alleen registreren voor de flitsmail als u zich via deze website opgeeft. U ziet rechts onderaan een optie om zich op te geven voor de nieuwsbrief. Maar dat is in ons geval de flitsmail. 

Let op: de flitsmail wordt verstuurd via de website, met als afzender info@salland.groei. E-mailadressen die beginnen met info@ worden door veel programma’s gezien als spam, zodat u ze mogelijk niet in uw normale inbox krijgt. Zoek dan even onder spam en markeer de mail als “geen spam”, zodat het de volgende keer hopelijk goed gaat. I kunt ook het emailadres info(at)salland.groei toevoegen aan uw contacten.  Heeft u zich opgegeven en krijgt u desondanks geen flitsmail, stuur dan een mail naar salland.groei@gmail.com.

De beste wensen voor 2022

De beste wensen voor 2022

 

Het bestuur wenst u en uw dierbaren fijne Kerstdagen en een mooie jaarwisseling. Voor 2022 natuurlijk een goede gezondheid en een kleurrijke tuin gewenst!

 

Algemene Ledenvergadering 15 Februari

15 februari 2022: Algemene Ledenvergadering

 

De stukken voor de Algemene Ledenvergadering zoals notulen, agenda en jaarverslag zullen vooraf op de website geplaatst worden en per flitsmail opgestuurd. De financiële stukken worden u op verzoek opgestuurd. Mocht de bijeenkomst in het Annahuis door coronamaatregelen niet mogelijk zijn dan zullen wij de vergadering via Zoom houden, net als vorig jaar. Registratie zal noodzakelijk zijn, via de website www.salland.groei.nl, vanaf januari.

 

Lokatie:                   Annahuis (De Plas 8, 8102 CS Raalte) en via livestream (Informatie hierover via flitsmail en via de website)

Aanvang:                19.30 uur

 

Tuinlog

20 Jan

Harry Hakvoort

Warme winter

20 Jan

IVONNE SMIT

Wintertip: Pinetum Blijdenstein

Meer

Agenda

13 Jan

Cursus Bloemschikken onder begeleiding van Frits…

I.V.M. de beperkingen die door de Corona ons zijn…

15 Feb

Algemene Ledenvergadering; 15 februari 2022

Alleen voor Leden Groei & Bloei

Meer