Salland

Vrijwilligers

Een club als Groei & Bloei draait, zoals de meeste verenigingen, op vrijwilligers. Al de activiteiten op ons programma moeten door iemand georganiseerd worden, en vele handen maken licht werk. Maar niet alleen de organisatie, ook de uitvoering vraagt om vele handen. 

 

Wat hebben we nodig:

  • secretariële ondersteuning: de secretaris kan wat hulp gebruiken.  Denk aan een paar uur per maand.
  • Hulp met de website: voor het geval de webmaster even niet beschikbaar is door vakantie of ziekte, is het noodzakelijk dat iemand het van hem kan overnemen.  Als je enige affiniteit met computers hebt is het niet moeilijk – wij leren het je. Het is wel handig als je er regelmatig een uurtje aan besteed, zodat je niet vergeet hoe het wekt. Maar een paar uur per maand is genoeg.
  • Groenadvies: Soms zijn er groene acties waarbij ons wordt gevraagd advies te geven over planten en hun verzorging. Zoals : tegel eruit, plant erin; nationale boomfeestdag. Dit is een paar uur per keer
  • planten en zaaien: Bv bij NL doet beplanten we een rotonde, met Raalte plukt hebben we zaden geleverd en geholpen een pluktuin in te zaaien bij Swaenewoerd. Dit zijn klussen van een paar uur, op soms onvoorspelbare tijden.
  • bemannen van stands: op de lentefair or de tuinexpo of andere lokale of regionale evenementen.  Afhankelijk van je ervaring kun je helpen met ledenwerving of verkoop van planten of helpen met horeca, vanaf een paar uur per jaar
  • Assisteren bij evenementen: help degene die het evenement organiseert, door bijvoorbeeld een oderdeel van de organisatie op je te nemen. 
  • Bakken van taarten: op de lentefair verkopen we taarten die door onze leden gemaakt worden. Met de opbrengst betalen we sprekers voor de lezingen of de nieuwsbrief. Dit is maar eens in de twee jaar
  • (helpen) organiseren van een workshop of excursie of cursus.  Geen ervaring? Geen probleem. Wij helpen je waar nodig. Het organiseren van een enkel evenement zoals een excursie hoeft niet meer dan een paar uur te kosten.
  • Het produceren van planten door zaaien, stekken of scheuren voor verkoop op de lentefair. In je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt, al dan niet samen met anderen.

Heb je interesse?

Als het je leuk lijkt om af en toe te helpen, neem dan contact op met de secretaris