Salland

Bloemrijk resultaat, inspanningen beloond

Een bloemrijk resultaat, inspanningen beloond

De koffie met iets lekkers smaakt goed. Dat is meestal zo maar nu zit Ineke Witteveen met een 5-tal vrijwilligers uit de wijk bij het verpleeghuis De Hartkamp uit te rusten van het poten van ruim 1000 bloembolletjes, waarmee de werkzaamheden voor dit jaar zijn afgerond. Voor deze bollen kon meegelift worden op het bollenprojekt van de gemeente. Er was nog een stukje gazon over waar nu dus 1000 bollen in zijn gezet.

Een moment om even terug te kijken. De aanleiding was dat Ineke al langer met de gedachte speelde om wat te gaan doen met de bestaande gemetselde bloembakken op de hoek van de Hartkampweg en De Hoven. Het was een beetje een troosteloze aangelegenheid. De planten zagen er niet uit maar het geheel was ook maar matig onderhouden, anders gezegd veel onkruid en weinig bloemen. De eerdere initiatieven van onze afdeling in de aanpak van de rotondes in Heeten en Luttenberg sterkte bij Ineke het gevoel dat ook hier iets mogelijk moest zijn. En dat is helemaal bewaarheid.

 

Met inzet van een paar buurtbewoners en een mooie subsidie van de gemeente zijn de borders opnieuw ingeplant. Arjan Schepers heeft hiervoor het plan gemaakt. Afgelopen zomer was het met al die droogte wel even spannend of de nieuwe aanplant het wel zou houden. Door het water geven is het helemaal goed gekomen.