Activiteiten

Afdeling Salland van Groei&Bloei is een actieve afdeling met veel evenementen. Er is iedere maand wel iets te doen. Hieronder volgt een overzicht. Door op de kopjes te klikken vind je details. Onder Agenda zie je de eerstvolgende activiteiten op volgorde.

Lezingen

Per jaar organiseren we 6 lezingen, drie in het voorjaar en drie in het najaar. Door op het kopje te klikken zie je een overzicht van de lezingen van 2016 tot nu.

Bloemschikken

Heeft u interesse in bloemschikken? Klik dan op het kopje voor de verschillende opties die wij u te bieden hebben.

Open tuinen

Het Open tuinen weekend van de afdeling is in 2020  op 11 en 12 juli. Zodra de details bekend zijn kunt die bekijken door op het kopje te klikken. Wilt u uw tuin aanmelden om eens mee te doen? Neem dan contact op met Ineke Witteveen.

Workshops en cursussen

Ieder jaar organiseren wij een paasworkshop en een  kerstworkshop. Andere workshops en cursussen worden georganiseerd op momenten dat er vraag naar is of wij een goede mogelijkheid zijn. Door op het kopje te klikken ziet u wat momenteel op het programma staat.  Heeft u zelf een idee? stuur dan een mailtje naar de secretaris.

Excursies

Een paar keer organiseren we excursies met eigen vervoer naar tuinen in de omgeving. Af en toe proberen we (soms samen met andere afdelingen) een bezoekje te regelen naar evenementen zoals de kwekersdag in Bingerden of de tuinenshow Gardenista. – ideaal voor mensen die geen eigen vervoer hebben.  Bij voldoende belangstelling regelen we een bus, anders proberen we eigen vervoer te organiseren. Klik voor de huidige plannen op het kopje.

Jaarlijkse busreis

Ieder jaar organiseren we een dagtocht waarbij we een aantal tuinen bezoeken die net iets verder weg liggen. In 2020 gaan we naar Drenthe.  Zodra de details bekend zijn kunt u op het kopje klikken voor verdere informatie en registratie.

Buitenlandse tuinenreis

De buitenlandse tuinenreis is een meerdaagse reis die wij om het jaar organiseren. De volgende zal zijn in 2021, en zodra daar meer informatie over bekend is kunt u die zien door op het kopje te klikken.

Fairs en tentoonstellingen

Ook in 2020 wordt onze populaire lentefair weer georganiseerd.  Door op het kopje te klikken ziet u de informatie die tot nu toe bekend is.
Daarnaast proberen we deel te nemen aan evenementen die door anderen zijn georganiseerd om te laten zien wat we te bieden hebben. Zodra wij hebben besloten ergens aan mee te doen leest u het hier.

Tuinclubs

De afdeling heeft momenteel drie tuinclubs. Dat zijn groepjes mensen die gezamenlijk activiteiten organiseren, zoals het bezoeken van tuinen en kwekers, maar ook zaaien en stekken en plantenmateriaal uitwisselen  Klik op het kopje voor details.

Openbaar groen

Wij proberen onze bijdrage te leveren aan het openbare groen en leveren bijdragen aan initiatieven zoals Groen samen doen, de nationale boomfeestdag, tegel eruit - plant erin en inrichting van rotondes. Klik op de linkjes voor meer informatie over de projecten waarbij we betrokken zijn, en de mogelijkheden om mee te doen.

Vrijwilligers

Al deze activiteiten zijn  alleen mogelijk met heel veel vrijwilligers, die we dan ook hebben.  Maar hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen doen, dus we zijn altijd op zoek naar extra vrijwilligers, al is het maar voor een paar uur per jaar.  Vrijwilliger zijn is ook gezellig: je leert veel mensen kennen, die dezelfde passie hebben. En af en toe organiseren we een uitje voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd.  Klik op het kopje om te zien voor welke projecten we vrijwilligers zoeken, hoe je vrijwilliger kunt worden en hoeveel (of hoe weinig) tijd je dat kost.