Welkom bij Groei & Bloei

Bloemschikken

cursus bloemschikken, waarbij bloemstukken gemaakt worden onder leiding van een bloemstylist

Meer

Groei & Bloei Salland, een actieve vereniging voor groenliefhebbers in het hart van Salland

Afdeling Salland van Groei en Bloei is een club voor liefhebbers van tuinen, planten en bloemen. Wij zijn gevestigd in Raalte, het hart van Salland, en hebben veel activiteiten in Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg en Mariënheem. Maar ook buiten de gemeente hebben we leden in Olst, Wijhe, Nijverdal, Hellendoorn, Lemelerveld, Wesepe, en ver buiten de regio.

We organiseren ieder jaar zes lezingen, waarbij goede sprekers worden uitgenodigd die over allerlei groen gerelateerde zaken komen vertellen.

Tuinbezoek komt aan de orde met onze jaarlijkse Open Tuinen, excursies met eigen vervoer naar tuinen in de omgeving, een dagtocht per bus naar tuinen die net iets verder weg liggen, en eens in de twee jaar is er een meerdaagse busreis naar het buitenland.  Daarnaast regelen we trips naar tuinevenementen.

Bloemschikken is  mogelijk bij de bloemschikcursus, waarbij onder leiding van een gerenommeerde bloemstylist bloemstukken worden gemaakt, waarbij gezelligheid net zo belangrijk is als het aanleren van technieken. Op de paasworkshop en kerstworkshop worden in een gezellig buurthuis met een hapje en een drankje paasstukjes en kerststukjes gemaakt.

Behalve de paasworkshop en kerstworkshop organiseren we regelmatig andere workshops (bv. zaaien en stekken) en cursussen (bv. snoeien)

Onze lentefair is een hoogtepunt in het seizoen.  Op de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem kunnen groenliefhebbers elkaar ontmoeten met een kopje koffie en een stuk taart, en dan de gezellige markt overlopen waar onze vereniging meerdere stands heeft maar ook kwekers en andere standhouders aanwezig zijn.

Voor wie dit niet genoeg is hebben we drie tuinclubs die in een kleinere groep hun eigen excursies organiseren en actief zijn met zaaien en stekken en plantenmateriaal uitwisselen.

Ten slotte proberen we onze bijdrage te leveren aan het openbare groen. Door deel te nemen aan het groen-overleg in de gemeente (groen samen doen) en de boomfeestdag, of zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld een rotonde aan te pakken, of een gemeenschapstuin.

Al deze activiteiten zijn  alleen mogelijk met heel veel vrijwilligers, die we dan ook hebben.  Maar hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen doen, dus we zijn altijd op zoek naar extra mensen, al is het maar voor een paar uur per jaar.  Vrijwilliger zijn is ook gezellig: je leert veel mensen kennen die dezelfde passie hebben. En af en toe organiseren we een uitje voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Wil je weten wat we dit jaar doen?  Onder activiteiten geven we per activiteit een overzicht, of klik op agenda, waar je de eerstvolgende activiteiten kunt zien. Onder het kopje foto’s zie je de foto’s van veel activiteiten van de afgelopen paar jaar.

Enquête over communicatiemiddelen van Groei & Bloei afdeling Salland

In de algemene ledenvergadering is bij het vaststellen van de begroting uitgebreid van gedachte gewisseld over het budget van de nieuwsbrief in relatie tot de totale begroting. Met name vroegen een aantal leden zich af of het nog wel van deze tijd was om de nieuwsbrief in een papieren vorm te laten verschijnen. Sommigen vinden dat handig en waarderen de uitgave naar inhoud en vormgeving.  Maar er zijn ook leden die inmiddels geheel digitaal zijn ingesteld en daar de voorkeur aan geven, hetgeen ook een stuk goedkoper is.

Bij het samenstellen van de vragenlijst zijn wij zo vrij geweest om een paar vragen meer te stellen. Het antwoorden neemt hooguit 5 minuten van uw tijd , maar uw antwoord helpt het bestuur om voor de toekomst een passend beleid te ontwikkelen en te bepalen welke middelen wij daarvoor moeten inzetten.  Het gaat daarbij met name om hoe wij u zo goed mogelijk kunnen informeren over onze activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Daarom hebben wij bij een aantal vragen ruimte gelaten waar u uw standpunt wat uitgebreider kan toelichten.

Wij hopen dat u met velen de moeite neemt om er even voor te gaan zitten. Klik hier voor toegang tot de vragenlijst.

In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering zullen wij de uitkomsten van de enquête bekend maken met daarbij onze voorstellen hoe verder te gaan.

De antwoorden worden anoniem verwerkt. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Blijf op de hoogte!!!

Blijf op de hoogte

In deze tijden moeten we soms op korte termijn onze plannen wijzigen. Helaas is dat meestal om activiteiten te annuleren, maar soms zien we ineens een mogelijkheid. In die gevallen sturen we een flitsmail uit, en zetten we het nieuws op de website. Om op de hoogte te blijven is het dus handig als u zich opgeeft voor de flitsmail.

Er zijn twee manieren om dat te doen: het eenvoudigste voor ons is als u zich via deze website opgeeft. U ziet rechts onderaan een optie om zich op te geven voor de nieuwsbrief. Maar dat is in ons geval de flitsmail. De tweede optie is om een e-mail te sturen naar de secretaris (salland.groei@gmail.com), dan vult die het e-mail adres voor u in.

Let op: de flitsmail wordt verstuurd via de website, met als afzender info@salland.groei. E-mailadressen die beginnen met info@ worden door veel programma’s gezien als spam, zodat u ze mogelijk niet in uw normale inbox krijgt. Zoek dan even onder spam en markeer de mail als “geen spam”, zodat het de volgende keer hopelijk goed gaat. Heeft u zich opgegeven en krijgt u desondanks geen flitsmail, stuur dan een mail naar salland.groei@gmail.com.

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Angela's tuin