Welkom bij Groei & Bloei

Paasworkshop

Paasworkshop 2020 In verband met het corona virus gaat de Paasworkshop dit jaar niet door.

Meer

Groei & Bloei Salland, een actieve vereniging voor groenliefhebbers in het hart van Salland

Afdeling Salland van Groei en Bloei is een club voor liefhebbers van tuinen, planten en bloemen. Wij zijn gevestigd in Raalte, het hart van Salland, en hebben veel activiteiten in Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg en Mariënheem. Maar ook buiten de gemeente hebben we leden in Olst, Wijhe, Nijverdal, Hellendoorn, Lemelerveld, Wesepe, en ver buiten de regio.

We organiseren ieder jaar zes lezingen, waarbij goede sprekers worden uitgenodigd die over allerlei groen gerelateerde zaken komen vertellen.

Tuinbezoek komt aan de orde met onze jaarlijkse Open Tuinen, excursies met eigen vervoer naar tuinen in de omgeving, een dagtocht per bus naar tuinen die net iets verder weg liggen, en eens in de twee jaar is er een meerdaagse busreis naar het buitenland.  Daarnaast regelen we trips naar tuinevenementen.

Bloemschikken is  mogelijk bij de bloemschikcursus, waarbij onder leiding van een gerenommeerde bloemstylist bloemstukken worden gemaakt, waarbij gezelligheid net zo belangrijk is als het aanleren van technieken. Op de paasworkshop en kerstworkshop worden in een gezellig buurthuis met een hapje en een drankje paasstukjes en kerststukjes gemaakt.

Behalve de paasworkshop en kerstworkshop organiseren we regelmatig andere workshops (bv. zaaien en stekken) en cursussen (bv. snoeien)

Onze lentefair is een hoogtepunt in het seizoen.  Op de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem kunnen groenliefhebbers elkaar ontmoeten met een kopje koffie en een stuk taart, en dan de gezellige markt overlopen waar onze vereniging meerdere stands heeft maar ook kwekers en andere standhouders aanwezig zijn.

Voor wie dit niet genoeg is hebben we drie tuinclubs die in een kleinere groep hun eigen excursies organiseren en actief zijn met zaaien en stekken en plantenmateriaal uitwisselen.

Ten slotte proberen we onze bijdrage te leveren aan het openbare groen. Door deel te nemen aan het groen-overleg in de gemeente (groen samen doen) en de boomfeestdag, of zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld een rotonde aan te pakken, of een gemeenschapstuin.

Al deze activiteiten zijn  alleen mogelijk met heel veel vrijwilligers, die we dan ook hebben.  Maar hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen doen, dus we zijn altijd op zoek naar extra mensen, al is het maar voor een paar uur per jaar.  Vrijwilliger zijn is ook gezellig: je leert veel mensen kennen die dezelfde passie hebben. En af en toe organiseren we een uitje voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Wil je weten wat we dit jaar doen?  Onder activiteiten geven we per activiteit een overzicht, of klik op agenda, waar je de eerstvolgende activiteiten kunt zien. Onder het kopje foto’s zie je de foto’s van veel activiteiten van de afgelopen paar jaar.

Nieuwsbrief Lente 2020 ( klik op onderstaande link )

Tuinlog

31 Mar

Antje's Tuin