Salland

Welkom bij Groei & Bloei
Salland

Uitgelicht

Plantenverkoop

Planten die zijn opgekweekt voor de lentefair zijn nu te koop in Luttenberg

Meer

Bloemschikken

cursus bloemschikken, waarbij bloemstukken gemaakt worden onder leiding van een bloemstylist

Meer

Groei & Bloei Salland, een actieve vereniging voor groenliefhebbers in het hart van Salland

Afdeling Salland van Groei en Bloei is een club voor liefhebbers van tuinen, planten en bloemen. Wij zijn gevestigd in Raalte, het hart van Salland, en hebben veel activiteiten in Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg en Mariënheem. Maar ook buiten de gemeente hebben we leden in Olst, Wijhe, Nijverdal, Hellendoorn, Lemelerveld, Wesepe, en ver buiten de regio.

We organiseren ieder jaar zes lezingen, waarbij goede sprekers worden uitgenodigd die over allerlei groen gerelateerde zaken komen vertellen.

Tuinbezoek komt aan de orde met onze jaarlijkse Open Tuinen, excursies met eigen vervoer naar tuinen in de omgeving, een dagtocht per bus naar tuinen die net iets verder weg liggen, en eens in de twee jaar is er een meerdaagse busreis naar het buitenland.  Daarnaast regelen we trips naar tuinevenementen.

Bloemschikken is  mogelijk bij de bloemschikcursus, waarbij onder leiding van een gerenommeerde bloemstylist bloemstukken worden gemaakt, waarbij gezelligheid net zo belangrijk is als het aanleren van technieken. Op de paasworkshop en kerstworkshop worden in een gezellig buurthuis met een hapje en een drankje paasstukjes en kerststukjes gemaakt. 

Behalve de paasworkshop en kerstworkshop organiseren we regelmatig andere workshops (bv. zaaien en stekken) en cursussen (bv. snoeien)

Onze lentefair is een hoogtepunt in het seizoen.  Op de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem kunnen groenliefhebbers elkaar ontmoeten met een kopje koffie en een stuk taart, en dan de gezellige markt overlopen waar onze vereniging meerdere stands heeft maar ook kwekers en andere standhouders aanwezig zijn.

Voor wie dit niet genoeg is hebben we drie tuinclubs die in een kleinere groep hun eigen excursies organiseren en actief zijn met zaaien en stekken en plantenmateriaal uitwisselen.

Ten slotte proberen we onze bijdrage te leveren aan het openbare groen. Door deel te nemen aan het groen-overleg in de gemeente (groen samen doen) en de boomfeestdag, of zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld een rotonde aan te pakken, of een gemeenschapstuin.

Al deze activiteiten zijn  alleen mogelijk met heel veel vrijwilligers, die we dan ook hebben.  Maar hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen doen, dus we zijn altijd op zoek naar extra mensen, al is het maar voor een paar uur per jaar.  Vrijwilliger zijn is ook gezellig: je leert veel mensen kennen die dezelfde passie hebben. En af en toe organiseren we een uitje voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Wil je weten wat we dit jaar doen?  Onder activiteiten geven we per activiteit een overzicht, of klik op agenda, waar je de eerstvolgende activiteiten kunt zien. Onder het kopje foto’s zie je de foto’s van veel activiteiten van de afgelopen paar jaar.

Nieuwsbrief Zomer 2020 ( klik op onderstaande link )

Blijf op de hoogte!!!

Blijf op de hoogte

In deze tijden moeten we soms op korte termijn onze plannen wijzigen. Helaas is dat meestal om activiteiten te annuleren, maar soms zien we ineens een mogelijkheid. In die gevallen sturen we een flitsmail uit, en zetten we het nieuws op de

website. Om op de hoogte te blijven is het dus handig als u zich opgeeft voor de flitsmail.

Er zijn twee manieren om dat te doen: het eenvoudigste voor ons is als u naar de website gaat

(www.salland.groei.nl), waar u rechts onderaan een optie ziet om zich op te geven voor de nieuwsbrief. Maar dat is in ons geval niet deze nieuwsbrief, maar de flitsmail.

De tweede optie is om een e-mail te sturen naar de secretaris (salland.groei@gmail.com), dan vult die het e-mail adres voor u in.

Let op: de flitsmail wordt verstuurd via de website, met als afzender info@salland.groei. E-mailadressen die beginnen met info@ worden door veel programma’s gezien als spam, zodat u ze mogelijk niet in uw normale inbox krijgt. Zoek dan even onder spam en markeer de mail als “geen spam”, zodat het de volgende keer hopelijk goed gaat. Heeft u zich opgegeven en krijgt u desondanks geen flitsmail, stuur dan een mail naar salland.groei(at)gmail.com.

Afgelaste activiteiten!!!

Activiteiten deze zomer

Helaas moeten wij alle excursies voor deze zomer afgelasten, aangezien wij in bussen en personenauto’s geen anderhalve meter afstand kunnen houden. Dat betekent:

5 juni:               Excursie naar de tuinen van Ada Hofman - afgelast

19 juni:             Excursie naar Bingerden - afgelast

8 augustus:      Jaarlijkse busreis naar Drenthe - afgelast

11 & 12 juli:      Open Tuinenweekend - afgelast, maar wij beraden ons nog op alternatieve mogelijkheden

Plantenverkoop

Plantenverkoop

Voor de Lentefair zijn behoorlijk wat planten gezaaid en gestekt. Om dit niet helemaal voor niets te laten zijn, worden deze planten te koop aangeboden bij Shirley van Heck in Luttenberg, zolang de voorraad strekt.

De opbrengst is voor de vereniging, en op de website kunt u details van locatie en de voorwaarden zien.

Ook is op de website te zien wat er zoal te koop is (www.salland.groei.nl).

 

Tuinlog

30 Jul

Veris-lente

Volkstuin week 31 2020

30 Jul

Anneke Duyvesteijn

De buitenorangerie - Blik op de Tuin no. 965 week...

Meer

Agenda

08 aug

Jaarlijkse Busreis

Verdere info.t.z.t. onder het kopje Activiteiten

01 sep

Cursus Bloemschikken

Verdere info. t.z.t. onder het kopje Activiteiten

Meer