Salland

Voorwoord van de voorzitter

 

Voorwoord 

Het maatschappelijk leven is in tegenstelling tot de natuur een stuk minder levendig. Deze tegenstelling past ons niet echt en wij ervaren het als tegennatuurlijk.

Zeker in deze maanden waren er veel Groei & Bloei activiteiten gepland die helaas niet door kunnen gaan en de vraag op dit moment is hoe lang het nog gaat duren. In de bestuursvergadering van eind april via Skype hebben wij daarover van gedachten gewisseld. Eigenlijk kunnen wij nog niets echt plannen en daarom willen wij u allen erop wijzen dat op onze site en via de flitsmail de actuele informatie zal worden gegeven.

 

Jammer, maar het is niet anders en gezondheid gaat boven alles. In die zin zijn wij als tuiniers ook wel een beetje bevoordeeld met onze liefhebberij. Het werken in de tuin en het genieten van alles wat groeit en bloeit geeft toch een stukje afwisseling. Hoewel de maand april erg droog was hebben de bollen het goed gedaan en komt de vaste plantenborder langzaam tot leven.

Voor onze leden die een balkon tot hun beschikking hebben was de uitdaging groot om alvast met eenjarigen de buitenruimte een beetje op te vrolijken.

 

Als het meest spijtige heb ik ervaren dat vele kwekers hun zaak gesloten hebben voor bezoek en soms vind ik het prettig om een plant eerst te bekijken in het echt en niet op internet te bestellen. In die zin zal ik een beetje geduld moeten blijven beoefenen. Een eigenschap die je als tuinier vaker moet hebben zeker als het zaaigoed niet opkomt zoals je gehoopt had.

Helaas gaat de Nationale Tuinweek niet door. Bij die gelegenheid worden door Groei & Bloei zakjes met zaadjes beschikbaar gesteld. Onze afdeling heeft bijna 500 zakjes aangeboden aan mensen die de afgelopen weken veel extra zorg hebben moeten geven in de thuiszorg, ziekenhuis en verpleeghuis in onze regio. Gewoon als blijk van dank voor hun grote inzet.

 

Kortom, ook ik word via de media dagelijks wijzer en kan ook niet in de toekomst kijken. Ik hoop dat u niet getroffen bent door het virus. Mocht dat wel zo zijn dan hoop ik oprecht, mede namens het gehele bestuur, dat de gevolgen beperkt zijn gebleven en dat wij u in september weer kunnen ontmoeten bij een van onze activiteiten.

 

Ed Penninks