Salland

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter  

 

Tuin gedachten

Onder een volle walnootboom zit ik te bedenken wat te schrijven als voorwoord voor onze nieuwsbrief.

Het voelt anders. Normaal gaan wij na de zomervakantie weer actief bezig met de uitvoering van ons jaarprogramma. Dit jaar zit dat er niet in tot onze spijt. Gezondheid gaat voor alles en wij hopen dat u niet al te veel last heeft ondervonden van het virus dat ons meer dan lastigvalt.

 

Nu hebben wij als “groene mensen” wel vaker te maken met virussen en weten wij dat dit ook op planten moeilijk te bestrijden valt. Een schrale troost.

Het bestuur wil graag een positieve bijdrage leveren in deze tijd om, binnen de grenzen die daarvoor worden aangegeven, toch activiteiten te laten doorgaan. Zo heeft op 13 augustus een inhaalles voor het bloemschikken plaatsgevonden, wat buiten kon. Voor de kerstworkshop proberen wij een digitaal alternatief te bieden – details volgen in de volgende nieuwsbrief.

 

Daarnaast heeft het bestuur besloten om, indien mogelijk, de lezingen door te laten gaan. Het Annahuis heeft een beperkt aantal plaatsen en middels de nieuwe communicatiemiddelen kunnen wij velen van u mogelijk toch bereiken. Dit idee waren wij al aan het uitwerken maar de spreker van de lezing in september heeft recent laten weten, in verband met Corona, af te zien van zijn komst. Helaas, maar wel begrijpelijk. 

In ieder geval laten wij de geplande excursies niet doorgaan. De risico’s zijn te groot en de laatste ontwikkelingen geven aan dat het allemaal niet duidelijk is hoe het gaat verlopen.

Een klein lichtpuntje was wel dat wij uitgebreid van onze eigen bloemen op balkon of in de tuin hebben kunnen genieten. Ook, en dan spreek ik voor mijzelf, was de tuin nog nooit zo onkruidvrij.

 

Gelukkig waren er vanuit de tuinclubs initiatieven om met een kleine groep bij elkaar op bezoek te gaan om toch dat groene en kleurrijke gevoel van de zomer met elkaar te delen. Een mailtje maakt in die zin veel mogelijk en als het goed weer is zijn de risico’s in de tuin beperkt.

 

Tot slot. Wij houden u de komende maanden via de flitsmail op de hoogte van de ontwikkelingen omdat wij ons realiseren dat het zomaar weer een kant op kan gaan waarbij het niet meer verantwoord is om iets te organiseren. Heeft u desondanks nog suggesties, wij houden ons er voor aanbevolen.