Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord

De meeste herfstblaadjes zijn opgeruimd, verdwenen in de compostbak of zijn gewoon weggewaaid.Zo zie je maar er zijn meerdere oplossingen mogelijk. Weliswaar met een andere uitkomst, maar toch. Iedere tuinier kan zo zijn of haar eigen keuze maken en dat maakt tuinieren ook zo interessant. Bij onze lezingen hoor je aan de reacties hoe een opmerking van de spreker wordt ervaren. De ‘bloemenweide’ die Romke van de Kaa liet zien was zo’n sprekend voorbeeld. Je houdt ervan of je vindt het niks. Maar de vergoeding die sprekers vragen wordt steeds hoger, en om populaire sprekers te kunnen blijven uitnodigen is het bestuur van mening dat we voortaan een kleine bijdrage moeten gaan vragen. Dit wordt geagendeerd voor de algemene ledenvergadering.Wij zijn blij dat er weer een mooi programma is voor het komend jaar. Sommige activiteiten moeten nog nader worden ingevuld maar de flitsmail is inmiddels, naast de nieuwsbrief, een bekend middel om u te informeren. Mocht u zich daarvoor nog niet hebben opgegeven, dan raden wij u aan dat alsnog te doen zodat u op de hoogte blijft van onze activiteiten.De Lentefair in mei wil ik graag onder uw bijzondere aandacht brengen want om het een succes te maken hebben wij naast mooi weer ook de inzet van de leden nodig. Als u de komende tijd nog in de weer gaat met het splitsen van planten, gooi ze dan niet weg maar pot ze op. Wij komen zegraag bij u ophalen. Het is in ieder geval gezellig om elkaar te ontmoeten bij Arjan Schepers in Mariënheem.Verder kunnen wij melden dat de nieuwe tuinclub inmiddels 14 leden heeft en dit jaar verschillende activiteiten heeft ondernomen.Tot slot wenst het bestuur u allen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Met een passende kerstcreatie in de vorm van een kerstboom of iets moois gemaakt in de kerstworkshop, zal het binnenshuis zeker aangenaam vertoeven zijn gedurende  de feestdagen.

Ed Penninks