Salland

Voorwoord van de voorzitter

 

 

 

 

Het is genieten geweest deze zomer. De reis naar Engeland is een succes geweest. Mooie tuinen gezien en de sfeer onderling was goed en gezellig. Al met al was het zeker weer de moeite waard en dank  aan de organisatoren is zeker op z’n plaats.

Ondanks de wat wisselende weersontwikkelingen is het, met een beetje extra water, een goede tijd geweest voor                               onze planten. Kleurrijk en veelbloemig was mijn eigen ervaring, wat nog versterkt werd door het Open Tuinen                           weekend in juli. De deelnemers gaven bij de evaluatie aan dat het een goed weekend was met veel gasten die gezel-

ligheid met zich meebrachten, maar ook veel belangstelling toonden voor de inzet van de tuiniers. De 12               tuinen waren zeer verschillend maar dat geeft weer duidelijk aan dat onze leden allemaal op hun eigen                               wijze tuinieren. Deze tuinbezoeken zijn heel nuttig voor je inspiratie, en geven je energie om ook zelf weer aan de slag te gaan. In de herfst kan dat laatste allemaal weer plaatsvinden.

 

De jaarlijkse busreis heeft inmiddels plaatsgevonden, daarover kunt u meer lezen op onze website.

 

Het is goed om even vooruit te kijken. In deze nieuwsbrief kunt u al een beetje kennismaken met onze sprekers voor de komende maanden. In zowel september, oktober als november staat een interessante lezing gepland.

In september start weer het bloemschikken. Wij hopen dat vele deelnemers zich zullen aanmelden

 

Het bestuur gaat de komende maanden weer aan de slag om het programma voor 2020 in te vullen. Graag nodigen wij u uit om ideeën of suggesties aan te dragen of te reageren op activiteiten van dit jaar. Ook kritische opmerkingen zijn welkom. Daar kunnen wij van leren .

 

Tot slot; de komende maanden gaan wij weer de bollen uitzoeken om in het voorjaar hiervan de pracht en kleuren in de tuin te krijgen. Ik wens u daar veel succes mee.