Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord

Het begint weer langer licht te worden en dat betekent dat de natuur aan het ontwaken is. In de tuin zien wij de eerste signalen al. Sneeuwklokjes staan volop in bloei en de eerste vroege narcissen laten zich ook al van de vrolijke kant zien. Die mooie kleur geel maakt het allemaal wat aardiger. Ook de toverhazelaar staat prachtig te bloeien, maar helaas zien wij deze struik weinig in onze tuinenHet eerste snoeiwerk zit er al op. Druif, kiwi en de fruitbomen hebben zo ook hun onderhoud nodig en dat mag misschien niet voor een ieder van toepassing zijn, maar inmiddels weet ik van de vele bezoekjes aan tuinen dat de verscheidenheid aan planten, struiken en bomen groot is bij onze leden. Al kom je maar voor een eenvoudige boodschap, de ontvangst en het even door de tuin lopen met daarbij de enthousiaste toelichting en verhalen maken het tot een groot genoegen. Het enige nadeel is dat ik er meer tijd voor uit moet trekken. Dat moet het thuisfront dan ook even wetenDat Gardinista, het tuinfeest van Groei & Bloei, in onze eigen achtertuin georganiseerd wordt, mag toch wel bijzonder genoemd worden. Natuurlijk is de buitenplaats Den Alerdinck in Laag Zuthem al heel mooi van zichzelf. Maar als in mei de poorten opengaan dan zal er ongetwijfeld veel te genieten zijn. Het bestuur beraadt zich of, en zo ja, op welke wijze wij als afdeling hieraan een bijdrage zouden kunnen leveren. Hierbij willen wij zeker niet uit het oog verliezen dat onze eigen Lentefair op 3 mei ons aller aandacht verdient. De activiteitencommissie is druk doende met de voorbereidingen van deze dag. Het bestuur spreekt de wens uit dat het een kleurrijk jaar wordt waarin wij met elkaar weer gaan genieten van de onderdelen van ons jaarprogramma en van de tuinclubs. En vooral hopen wij u allen te ontmoeten op onze Lentefair. Als het weer een beetje meewerkt, belooft het een mooie en vooral ook een gezellige dag te worden waarbij wij onder het genot van een kopje thee of koffie en een heerlijk gebakje, in een mooie sfeervolle omgeving, met elkaar kunnen genieten, kennis opdoen en misschien nog een nieuw plantje aanschaffen. Al is het maar voor het goede doel, onze eigen afdeling.

Ed Penninks