Voorwoord van de voorzitter

Vanmiddag ben ik bezig geweest in mijn tuin. De regen van de afgelopen weken heeft een groeispurt gegeven aan alle planten, ook aan die welke minder gewenst zijn. Mijn zomerse bloementuin met dahlia’s en kleurrijke eenjarigen zoals afrikaantjes, zinnia’s, goudsbloemen samen met de transparante bronzen dille is nu eindelijk het vrolijke geheel zoals ik dat voor ogen had.

Dat kleurrijke geheel deed mij ook terugdenken aan onze laatste drie Groei & Bloei bijeenkomsten: het bezoek aan de Pioenrozenkwekerij in Heino, het Open Tuinenweekend en de Busreis naar Drenthe. Alle bijeenkomsten hadden mooi weer en waren goed bezocht door onze leden. Maar de vraag die bij mij op kwam was van een andere orde, namelijk, wat heeft het mij gebracht? Wat heb ik er van geleerd? Of was het gewoon genieten van al het moois wat ik zag aan bloeiende planten en struiken?

De vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden want naast al die tuinen maak je ook veel mensen mee die je tegenkomt of die met je meelopen, of waar je met een kopje koffie toevallig naast komt zitten en waarbij er spontaan een gesprekje plaatsvindt dat niet met bloemen te maken heeft maar wel heel gezellig is, en een inkijkje biedt in de persoon naast je.

Al met al kom ik dan tot de conclusie dat het deelnemen aan een activiteit meer inhoudt dan alleen het kijken naar planten. Het heeft weliswaar een gemeenschappelijke basis maar door de verschillende deelnemers kan de invulling soms heel verrassend

zijn en daarmee waardevol. Eigenlijk gelijk aan hoe je door een tuin loopt, het biedt een voortdurende uitdaging.

In die zin hopen wij, als afdeling, dit najaar middels de lezingen ook onze draad op te pakken. Elkaar weer kunnen ontmoeten in het Annahuis met een kopje koffie of thee en een mooie lezing. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit kan gaan plaatsvinden en voor diegenen die het toch nog niet helemaal vertrouwen proberen wij het ook digitaal te gaan organiseren.

Bovengenoemde activiteiten hebben mij zeker inspiratie geboden over wat ik mooi vind, hoe het ook kan en vooral ook waar ik tevreden over ben in mijn eigen tuin. Dat laatste geeft rust en vooral ook tijd om van al dat moois te genieten. En daar is het ook om begonnen. In ieder geval dank aan al die leden die door hun inzet dit mogelijk hebben gemaakt.

Naast al het goede is er ook een minder leuke mededeling. Uit Zoetermeer ontvingen we het bericht dat Gardinista in september niet doorgaat. Uiteraard hebben we alle begrip voor dit besluit in deze onzekere tijd.