Salland

Voorwoord van de voorzitter

Vertrouwen?

 

Het jaar 2023 is al weer twee maanden gaande als u kennis neemt van mijn voorwoord. Ik moet eerlijk zeggen dat het dit keer wat lastig is om een passende inleiding te maken. Waarom? Zowel het weer lijkt van slag en er valt nauwelijks op te bouwen, alsmede de bestuurlijke ontwikkelingen binnen Groei & Bloei op landelijk niveau zijn nauwelijks meer te volgen. Gardenista is door de ledenraad voorlopig opzij geschoven. Wij vonden het spijtig dat vroegtijdig de handdoek in de ring is gegooid want deze fair had naar ons idee zeker een toekomst om uit te groeien tot een evenement waar mensen graag naar toe zouden gaan. Het zou ook voor de vereniging een belangrijke impuls voor ledenwerving kunnen zijn. Wij hebben een keer bij de Expo in Luttenberg een heel goede ervaring gehad. De onverwachte bestuurlijke verwikkelingen zijn bijzonder en alarmerend. Het bestuur van Groei & Bloei Salland heeft, middels een schrijven, haar zorg naar het Landelijk bestuur maar ook aan de Ledenraad uitgesproken.

Het zal ongetwijfeld goedkomen. Daar hebben wij als bestuur vertrouwen in maar het zal wel eventjes duren. Alleen ten koste van wat is helaas niet aan te geven.

 

Dan maar eventjes over het weer. Vorig jaar was het droog en warm en eindigde het jaar met een beetje vorst. In januari zijn we gestart met hoge temperaturen zodat de bollen bijna uit de grond barstten om tot mooie bloei te komen. Al was dat wel wat aan de vroege kant. Gezien het feit dat er nu pas twee maanden voorbij zijn moeten we toch een beetje hoop hebben dat het dit jaar allemaal een beetje normaal gaat verlopen. Een beetje zon en op z’n tijd een buitje regen en vooral een redelijke temperatuur zal het tuinieren zeker een stukje eenvoudiger maken. Aangezien ik

geen invloed heb op het dagelijkse weer, zal ik hierop moeten vertrouwen.

 

Over dat laatste valt wel een opmerking te maken. Met onze eigen inbreng en inzet kunnen wij een steentje bijdragen om de schade te beperken, door zuinig met water om te gaan en onze omgeving zoveel mogelijk te vergroenen.

 

Tot slot. Onze afdeling staat er goed voor. Zowel in financiële zin als wat betreft de inzet van leden bij de verschillende activiteiten. Maar voor de nabije toekomst moeten wij wel een beroep op u blijven doen, want het gaat niet allemaal vanzelf in een vereniging. Om in weertermen te spreken, de zon schijnt nog steeds maar er verschijnen wel wat wolken aan de horizon. In dit geval kunnen wij een regenbui voorkomen als u zich aanmeldt voor een vrijwilligerstaak.

 

Ed Penninks