Voorwoord van de voorzitter

Winter, even tijd om op te laden

De bloembollen zitten in de grond en wachten op het voorjaar, zodat de al aanwezige bloemknoppen tot ons grote genoegen tevoorschijn komen. Misschien klinkt het wat vreemd maar de laatste dagen ben ik in de weer geweest met de bollen in mijn eigen tuin maar ook met de bollen in Raalte waar wij als Groei & Bloei in participeren. Daarmee worden er in iedere kern van de gemeente in totaal weer 80.000 bollen geplant. Het doel is tweeledig: het genieten van de bloemenpracht, maar met de bollen voorzien we de insecten al in het vroege voorjaar van eten. Daarmee krijgt de biodiversiteit een positieve impuls en wordt ook aan de bestrijding van de eikenprocessierups gewerkt.

Een heel verhaal als inleiding realiseer ik mij maar ook ons bestuur is in de afgelopen maand weer bezig geweest om een aantrekkelijk en inspirerend programma voor 2023 te maken. Daarbij laten wij ons mede leiden door de reacties van de leden op het programma van dit jaar en natuurlijk ook onze eigen ervaringen. Wat is geslaagd, wat kan beter en welke richting gaan wij uit? Zo heeft Frits Hoogers aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor het begeleiden van de bloemschikcursus. Bijna 25 jaar is hij voor vele leden van onze vereniging een inspiratiebron geweest.

Daarnaast heeft de commissie van de Lentefair aangegeven ook komend jaar weer acte de pr├ęsence  te geven. Ook na mijn bezoek aan de Floriade en onze aanwezigheid bij de Expo in Luttenberg blijf ik erbij dat onze eigen Lentefair gewoon het gezelligste evenement is van allemaal. Plantjes, kopje koffie en taart en het ontmoeten van vele bekende tuinvrienden zijn de belangrijkste ingredi├źnten voor dit succes. Met grote dank natuurlijk aan al onze vrijwilligers. Op 12 november zijn, middels een bezoek aan Huetink in Lemelerveld, de vrijwilligers op passende wijze bedankt voor hun inzet.

Een beetje rust leidt soms ook tot een stukje bezinning. De natuur laat ons dat zeker zien en na de droogte van dit jaar wordt het spannend wat het nieuwe jaar gaat geven. De winterperiode kunnen wij in ieder geval al benutten om de opgedane kennis en ervaring van dit jaar om te zetten in plannetjes voor het komend jaar.

Het bestuur wenst u fijne feestdagen toe en een goede jaarwisseling en hoopt velen van u weer te mogen begroeten bij

onze activiteiten. Het bijgesloten jaarprogramma 2023 nodigt u in ieder geval hiervoor uit.