Salland

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter 

 

Verwachtingen voor 2022

 

Ik was op zoek naar een passend begin van mijn voorwoord. Het huidige tijdsbeeld maakt het er namelijk allemaal niet eenvoudiger op. De vraag ‘Wat mogen wij verwachten?’ is in de plaats gekomen van ‘Waarop mogen wij rekenen?’.

De eerste vraag houdt helaas verschillende onzekerheden in.

Het bestuur heeft bij het voorbereiden van het jaarprogramma daarmee te maken gehad. Samen met onze leden die de verschillende activiteiten organiseren hebben wij hierover van gedachten gewisseld.

 

Er ontstond eerst een gezellig gesprek over alles wat wij dit jaar hebben gedaan en wat helaas niet door kon gaan. De Lentefair was bijvoorbeeld niet mogelijk. Maar positief is natuurlijk dat de lezingen wel zijn gehouden door gebruik te maken van het internet. Een nieuwe ontwikkeling waar wij best trots op zijn. Daarnaast was onze busreis naar Drenthe gewoon gezellig en zeker ook informatief. 

 

Maar ook in de tuin hebben wij met verwachtingen te maken. Nu de zomer achter de rug is zijn wij geneigd terug te kijken. Een algemeen gehoord verhaal is dat de slakken dit jaar bij de dahlia’s erg actief waren. Evenals de rupsen op de buxus. Dat verwacht je niet. Menig haagje dat al jaren er stond is daarom geruimd. Het voldeed niet meer aan de verwachting. Maar ik hoorde ook dat door het natte  weer de vaste planten het beter hebben gedaan dan in de voorgaande jaren.

Ook toekomstgericht zijn wij bezig met de tuin. Namelijk door het uitzoeken en planten van bloembollen. Of het er nu veel of weinig zijn, wij verwachten dat de tuin er in het voorjaar weer kleurig bij staat. En dat wij kunnen genieten van al dat moois in alle verscheidenheid: sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen en nog veel meer moois in bijna alle kleuren van de regenboog.

 

Het activiteitenprogramma voor komend jaar biedt ook een grote verscheidenheid. Wij hopen dat u hierin voldoende aanleiding vindt om aan een boeiend en of interessant onderdeel mee te doen. Uiteindelijk is ons doel om u, ondanks alles, te laten genieten van alles wat tuinieren ons kan bieden.