‘‘Mijn ouders hoopte eigenlijk dat ik de slagerij zou overnemen’’

Als je werk je hobby wordt is vrije tijd ver te zoeken. Dat geldt ook voor Geert Borgonje, wij mogen ons gewaardeerde lid feliciteren met zijn 50-jarig jubileum bij vereniging Groei & Bloei Salland.

Voor Geert begon de liefde voor groen al in zijn jonge jaren, waar hij tijdens een stage bij een kwekerij in Twello zelf plantjes meekreeg om te verzorgen. Door zijn passie ronde hij later de school voor tuinieren af, hij sloot zich destijds aan als jeugdlid bij de KMTP vereniging voor beroepsmensen, wat later meer voor liefhebbers is geworden. Hij koos hiervoor zodat hij met andere mensen zijn interesse kon delen. Geert: ‘‘Mijn ouders hoopte eigenlijk dat ik de slagerij zou overnemen’’. Na zijn opleiding kwam hij in dienst bij de Gemeente Deventer en in merendeel werkzaam voor de Gemeente Raalte. Geert heeft tot aan zijn pensioen bij de Gemeente menigeen begeleid en opgeleid in de groenvoorziening.

Tegenwoordig geeft Geert veel cursussen, adviezen en daarnaast houdt hij lezingen voor diverse verenigingen. En dat is nog niet alles, want hij deelt tijdens een snoeicursus met alle liefde zijn zelfgemaakte boekje uit, waarin u van A tot Z kunt lezen hoe u het beste kunt snoeien. Het is dan ook geen geheim dat Geert het leuk vindt om kennis uit te dragen en graag samenwerkt met mensen die dezelfde interesse delen. Eerder is Geert 13 jaar vicevoorzitter van het bestuur geweest, hij kreeg destijds veel waardering en hulp bij activiteiten van het medebestuur en leden. Dit is één van zijn leuke ervaringen als lid.

‘‘Tuinieren werkt voor mij therapeutisch’’

Andere hobby’s dan bomen, bloemen en planten zijn er voor Geert niet. Hij heeft vele reizen gemaakt naar het buitenland. Met enthousiasme vertelt hij over zijn reizen door Kazachstan in de hemelgebergtes, Siberië en de deelrepubliek Altaj, China en Tibet waar hij veel soorten rots- en woestijnplanten heeft gezien op zijn planten expedities. Dit enthousiasme heeft hij jaren geleden, toen hij in Raalte kwam wonen dan ook werkelijkheid laten worden in zijn eigen indrukwekkende rotstuin. In de tuin zijn prachtige rotsplanten, cactussen, woestijnplanten en nog veel meer te bewonderen. De tuin vraagt een hoop werk en aandacht en geeft Geert een hoop uitdagingen. Geert: ‘‘Tuinieren werkt voor mij therapeutisch’’ Het is een lastige vraag voor Geert maar als hij dan zou moeten kiezen wat zijn mooiste plant is, dan is dat de blauwe Gentiaan en de Incalelie. Het is voor hem een uitdaging om deze te kunnen kweken en ze zijn ontzettend mooi.

‘‘Mijn vrouw en ik zijn een dreamteam’’

Geert is gelukkig geprezen met een ontzettende leuke vrouw waar hij zijn passie mee kan delen. Zij is niet net zo fanatiek als haar man, maar kan er voluit over meepraten. Geert: ‘‘Mijn vrouw en ik zijn een dreamteam’’ Zij is trots op hem en hoopt net zoals Geert zelf nog lang bezig te zijn met zijn hobby.

Als Geert terugkijkt op de afgelopen vijftig jaar dan is hij trots op de tuinclub die hij zelf heeft opgezet en het Handboek voor de Rotstuin wat hij in samenwerking met de Nederlandse Rotsplanten Vereniging heeft geschreven. Ook staat er op Youtube.com een interessante video van zijn bijzondere Rotstuin. Voor de toekomst hoopt hij dat iedereen die een

Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914