10 augustus 2019: Jaarlijkse Busreis naar Provincie Utrecht

De jaarlijkse busreis van afdeling Salland brengt ons dit jaar naar de provincie Utrecht. Alle te bezoeken tuinen zijn lid van de Nederlandse Tuinenstichting, gegarandeerd mooi dus!

Groot Sandbrink’: Een rietgedekte boerderij uit 1850, twee vijvers, verschillende tuingedeelten omsloten door hagen. Een hoogstamboomgaard, een vogelbosje met wandelpaadje, een pluktuin, een hooiberg en veel potplanten in deze mooie, afwisselende tuin!

’t Akkerhuus: RUST! Door de hele tuin zijn sfeervolle zitjes te vinden, die uitnodigen om de omgeving op je in te laten werken. De geur van de rozen, sommige clematissen en vaste planten vult de lucht en draagt bij aan de beleving. De rust wordt nog benadrukt, doordat in de perken is gewerkt met grote groepen planten van één en dezelfde soort.

St. Hubertushof: Deze landschapstuin heeft vorig voorjaar een uitgebreide reportage gekregen in het maandblad van Groei &Bloei. De 5.000 m² tuin is naar eigen ontwerp,

gebaseerd op de reeds bestaande structuurelementen. Het bevat o.a. een decennia oude Rhododendron wal in combinatie met beukenhagen als erfafscheiding, een natuurlijke sloot kronkelend door de bloementuin, meerdere borders en tuinkamers, weelderig gevuld met voornamelijk vaste planten en siergrassen.

Vertrek:                  Vanaf de Leeren Lampe om 8.00 uur, vermoedelijke terugkeer rond 18.30 uur

Kosten:                   € 45,- voor leden, niet-leden: € 50,- (incl. kopje koffie met iets lekkers, lunchpakket en iets lekkers in de laatste tuin)

Aanmelden             Vóór 1 augustus via de site, info: Martin en Jeanine van der Linde (martinlindworm@gmail.com of lindworm@home.nl )

Rozen aan de macht - Blik op de tuin (907)