Lezing: Romke van der Kaa ' Verwilderen: meer plezier met minder werk'

De ondertitel bij deze lezing van Romke van der Kaa (bekend van zijn stukjes in kranten en tijdschriften) is: Laat de plant het werk doen.

In deze lezing vertelt Romke van der Kaa over de technieken, mogelijkheden en planten- en bloemensoorten die zich goed lenen voor het laten verwilderen van de tuin. Als je "verwilderd" in het woordenboek opzoekt, vind je betekenissen als woest en ongetemd. Een verwilderde tuin betekent echter iets geheel anders: het gaat niet om het creëren van rommel en chaos of het verwaarlozen van een tuin, maar om het avontuur van planten die hun eigen weg gaan, al dan niet onder begeleiding van ons. Dat levert prachtige bloemenweiden , akkers of prairie tuinen op, hoe klein de tuin ook is.

Locatie:       Annahuis (de Plas 8, 8102 CS Raalte)

Aanvang:    20.00 uur

Kosten:       de lezingen zijn gratis voor leden, niet-leden betalen € 3,50.

Mar
Beloond voor wachten op de zon
Mar
Ze zijn er nog: pad en salamander