Schaduwminnende planten in de tuin

Iedere tuin heeft een ander milieu en andere mogelijkheden om te tuinieren. De ligging van de tuin ten opzichte van de zon is heel bepalend voor de plantenkeuze. Welke plantensoorten zijn geschikt voor een schaduwplek? In het wild komen verschillende van deze planten voor in bergachtige streken, maar dan nog wel in de boomzone. Dit kunnen kruidachtige planten zijn of bol- en knolgewassen en soms ook rotsplanten.

Veel van deze planten groeien graag in een humuslaag die gevormd is door vallende bladeren: dus het zijn meestal zuur minnende plantensoorten. Het aanbod hiervan is behoorlijk groot, bijvoorbeeld varens, Hepatica, Meconopsis, Helleborus, Cypripedium, Trillium, Shortia en cyclamen om er maar een paar te noemen.

Het opvullen van schaduwplekken in de tuin door schaduw minnende planten te gebruiken, kan een nieuwe dimensie aan het tuinieren toevoegen.

Locatie: Annahuis (de Plas 8, 8102 CS Raalte)

Kosten: de lezingen zijn gratis voor leden, niet leden betalen € 3,50

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879