Snoeicursus van houtige gewassen

Snoeien is voor veel tuinliefhebbers één van de meest uitdagende tuinklussen. Maar als je weet hoe het moet , wordt deze “chirurgie” in de tuin juist erg leuk om te doen.  Met  de juiste kennis durf je dan best te snoeien.

Tijdens deze cursus leer je van Geert Borgonje waarom en wanneer je moet snoeien.

De cursus bestaat uit 3 theorielessen op dinsdagavonden in januari en februari en 1 praktijkles bij iemand in de tuin ’s morgens en een deel van de middag.

Het gaat over het snoeien van o.a. ; heesters, hagen, rozen, klein en groot fruit. Tevens komt er een stukje kennis van houtige gewassen aan te pas om goed te kunnen snoeien.

Ook is er aandacht welk gereedschap gebruikt kan worden bij het snoeien.

Alles wordt uitgelegd aan de hand van een snoeiboek dat de cursisten krijgen uitgereikt en waarin ze zelf ook aantekeningen  kunnen maken, zodat  ze op een later tijdstip de handleiding weer  kunnen inzien.

U kunt zich opgeven vóór 15 januari 2019

Datums: dinsdag 29 januari, dinsdag  12 en dinsdag  26 februari , praktijkles op zaterdag 9 maart.

Locatie theorielessen: Kulturhus  Trefpunt ( Dorpstraat 16, 8111AD Heeten)

Aanvang: 19.00 uur -21.30 uur

Kosten: € 47,50 voor leden G&B, niet-leden betalen  € 55,00

Aantal deelnemers:  minimaal 13 personen.

Informatie: groei.actief@gmail.com

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879