Voorwoord van de Voorzitter

Voorwoord

Soms is het goed om even terug te kijken. Dat is niet echt een gewoonte voor een tuinier, want hij of zij is meestal bezig met het bewerken van de grond, poten of zaaien. Alles gericht om op termijn een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen.

Het terugkijken heeft te maken met onze goed verlopen Algemene Ledenvergadering. De presentatie van de secretaris en penningmeester maakte het voor een ieder helder waar wij staan maar ook waar wij naar toe willen. Het scenario voor dit jaar was wat somber in financieel opzicht, omdat wij geen extra inkomsten gaan krijgen, maar wat gebeurde er? De Tuinexpo in Luttenberg was een succes dankzij de inzet van onze leden met een bijbehorend positief financieel resultaat.

Daarnaast maakte de laatste lezing van Romke van de Kaa duidelijk dat een goede inleider op prijs wordt gesteld. Er waren 125 aanwezigen waarvan iets meer dan honderd leden. Meer konden er ook echt niet meer bij. Dat zou qua veiligheid ook niet zijn toegestaan. Velen van ons wisten de wat uitdagende wijze waarop Romke van de Kaa vertelt, te waarderen. Dat was niet zonder reden en hoewel de meesten van ons geen “meadow” zullen aanleggen was het zeker onderhoudend. Reden voor het bestuur om toch eens na te denken of een bijzondere spreker aanleiding kan zijn om een kleine tegemoetkoming te vragen voor de extra kosten. Anders gezegd, als je waar voor je geld krijgt zal dat voor velen niet onoverkomelijk zijn.

Als u dit leest hebben wij Gardenista al weer gehad. Met z’n allen in de bus. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u een kort verslag. Al onze inspanningen zijn op dit moment erop gericht om na de voorjaarstuin weer een mooie zomertuin te krijgen. Het zaaien van de verschillende zomerbloeiers, het voortrekken van de dahlia’s; het is allemaal in volle gang. Het is dan ook goed te melden dat een tiental

tuiniers hun tuin willen openstellen op 13 en 14 juli tijdens het Open Tuinenweekend. Op de website kunt u er alles over lezen en ook wie er allemaal mee doen. Het is zeker de moeite waard en wij hopen natuurlijk op mooi weer.

Rozen aan de macht - Blik op de tuin (907)
Heel veel geel in de tuin