Activiteiten & Actueel

5-daagse busreis Tuinen van Zuid-Engeland

 

Afbeeldingsresultaat voor vlag engeland vlagonline

Bestemming               :           Zuid-Engeland

Aantal dagen              :           5

Vertrek op                  :           woensdag 19 juni 2019

Terugkomst op                       :           zondag 23 juni 2019

Aantal personen         :           20 - 40

Reissom                      :           € 699,- per persoon voor leden

                                               € 724,- per persoon voor niet-leden

                                               (reissom geldig bij voldoende deelname)

 

Aanmelden is enkel mogelijk via de website van Groei en Bloei afdeling Salland salland.groei.nl

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 

·         vervoer per luxe touringcar, voorzien van toilet, koelbox, koffie-/theezetapparatuur, DVD apparatuur en airconditioning

·         overnachtingen en maaltijden van de chauffeur

·         eigen, vaste opstapplaats vanaf Raalte of omgeving

·         overtocht per DFDS vanuit Duinkerken of Calais naar Dover v.v.

·         1 overnachting in hotel Inn on the Lake*** in Kent op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer

·         3 overnachtingen in hotel Mercure Southampton**** in Southampton op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer

·         verblijf in de hotels op basis van halfpension, met ontbijtbuffet en 3 gangen keuze diner (inbegrepen vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)

·         uitgebreid programma inclusief entree:

·         dag 1: bezoek aan Great Comp Garden

·         dag 2: bezoek aan West Green House inclusief introductie en koffie en vervolgens een bezoek aan  Mottisfont Abbey

·         dag 3: overtocht naar Isle of Wight met een bezoek het Osborne House en Mottisstone Garden

·         dag 4: bezoek aan Knoll Gardens en Kingston Lacey

·         lunch aan boord van DFDS van Dover naar Calais of Duinkerken

·         2-gangen afscheidsdiner in een nader te bepalen restaurant in Nederland gedurende de terugreis op zondag 23 juni 2019

·         1 x gratis reisarrangement ten behoeve van uw eigen reisbegeleiding op basis van verblijf in een éénpersoonskamer (deze persoon telt niet mee voor de bepaling van de reissom van de overige personen)

·         organisatiebemiddeling en programmaservice

·         reisbegeleiding door Will Christiaanse gedurende de hele reis

 

Bij de reissom is niet inbegrepen:

 

·         niet genoemde maaltijden

·         reis- en/of annuleringsverzekering

·         uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes, fooien etc.

·         toeslag voor een eenpersoonskamer à € 145,- per persoon op de genoemde reissom

Reis naar Zuid - Engeland

Afdeling Salland heeft een volledig verzorgde tuinenreis naar Engeland georganiseerd. De reis, met als reisdoel Zuid-Engeland en the Isle of Wight, vindt plaats van woensdag 19 t/m zondag 23 juni 2019 en staat onder begeleiding van Will Christiaanse, u al bekend van onze eerdere reizen naar Engeland.

 

Zoals u van ons gewend bent biedt de reis een mix van (mooie!) tuinen en culturele aspecten. De overnachtingen worden in twee verschillende hotels doorgebracht, waarvan in eentje Jane Austen heeft overnacht. Uiteraard is de reis inclusief het ontbijt en diner en alle entree's.

Wat nieuw is, is dat we ditmaal twee keer een overtocht maken!

 

Enkele High Lights: Great Comp Garden, Mottisfont Abbey, Knoll Gardens en Mottistone Gardens. Over deze laatste: De hele zomer door zorgen de tuinen van Mottistone op the Isle of Wight voor een tractatie voor de zintuigen. Op dag 5 checken we uit voor de terugreis naar Raalte met als tussenstop een afscheidsdiner in de vorm van een twee gangen menu.

 

U kunt zich aanmelden via de website, klik op de titel voor het aanmeldingsformulier. Voor verdere info: Inge ter Haar, via ingeterhaarw(at)gmail.com

Accommodaties:

 

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatieVoor de eerste nacht hebben wij hotel Inn on the Lake*** in Kent geselecteerd.

 

Hotel The Inn On The Lake***

Watling Street, Shorne

Gravesend DA12 3HB

Verenigd Koninkrijk

 

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatieHotel Inn on the Lake is een drie-sterren hotel in Kent. We hebben dit hotel voor u geselecteerd vanwege de prachtige ligging aan een meer en het feit dat het op een 12 hectare groot landgoed ligt. Het hotel heeft een receptie, bar en restaurant waar heerlijke Engelse en internationale specialiteiten worden geserveerd.

 

De kamers zijn voorzien van o.a. een televisie, gratis wifi, telefoon en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van o.a. een haardroger, bad of douche en een toilet.  

 

 

 

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatieVoor de 2 t/m de 4e nacht hebben wij hotel Mercure Southampton**** voor u geselecteerd.

 

Hotel Mercure Southampton****

34-35 High Street

Southampton SO14 2HN

Verenigd Koninkrijk

 

Het 4-sterren Mercure Southampton Centre Dolphin Hotel bestaat al meer dan 500 jaar en is het oudste hotel van de stad. Het heeft veel van zijn originele details behouden, waaronder de grootste erkers van Groot-Brittannië.

Foto van deze kamer

In het bekroonde restaurant Signature worden voor het ontbijt, de lunch en het diner dagelijks gerechten met lokale producten geserveerd. Er zijn ook maaltijden verkrijgbaar in de Oak Bar & Coffee Lounge.

 

De kamers zijn voorzien van o.a. een televisie, gratis wifi, telefoon en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van o.a. een haardroger, bad of douche en een toilet. 

 

 

 

 

Vervoer:

 

Wij bieden u een reis aan gebaseerd op een luxe comfort class touringcar met 1 chauffeur.

 

Alle luxe touringcars zijn voorzien van airconditioning, telefoon, koelkast, koffiezetapparatuur, video/DVD apparatuur en toilet. In de touringcar zijn warme en koude drankjes te verkrijgen tegen betaling.

 

Oad Touroperating werkt uitsluitend samen met keurmerk busbedrijven. Het keurmerk biedt de extra garantie dat men volledig kan vertrouwen op de vakbekwaamheid en de dienstbaarheid van de chauffeur, op de veiligheid en het comfort van de touringcar en de naleving van alle wettelijke regelingen voor het personenvervoer.

 

 

Verzekeringen:

 

Bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance kunnen wij de volgende verzekeringen voor u afsluiten (folder op aanvraag):

-    reisverzekering                            vanaf € 2,- p.p.p.d. voor Europa

-    annuleringsverzekering               6% van de totale reissom (excl. 21% assurantiebelasting)

 

Voor de annuleringsverzekering geldt dat deze binnen 7 dagen na ontvangst van de bevestiging dient

te zijn afgesloten. Hiervoor hebben wij een namenlijst van de deelnemers nodig.

 

 

Voorwaarden:

 

Oad Touroperating is aangesloten bij zowel de ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de SGRZ en bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

 

Op dit reisarrangement zijn de Algemene Reisvoorwaarden Oad Groups, Incentives & Sports Travel van toepassing.

 

Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, gelden hierna de volgende betalingsvoorwaarden:

-       15% van de in de offerte bepaalde reissom dient direct bij acceptatie van de offerte voldaan te worden;

-       35% van de reissom dient uiterlijk 12 weken voor de vertrekdatum te zijn voldaan;

-       het restant dient uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum te zijn voldaan.

Indien leveranciers van gekozen programmaonderdelen afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden hanteren, zullen deze opgenomen worden in de offerte en zo mogelijk tot aanpassing van het betalingsschema leiden.

 

Achteraf volgt een eventuele nabelasting voor bijvoorbeeld genuttigde drankjes, etc.

 

Bij een eventuele (deel)annulering gelden ook bovengenoemde voorwaarden. Indien u een annulering heeft buiten 12 weken voor vertrek bedragen de annuleringskosten 15% van de reissom. Tot 12 weken voor vertrek bedragen de annuleringskosten 50% van de reissom en binnen 6 weken voor vertrek zijn de annuleringskosten de volledige reissom.

 

 

 

Algemeen:

 

Bij de calculatie is uitgegaan van de thans geldende wisselkoersen en van toepassing zijnde heffingen (luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, tolgelden e.d.).

 

Wij behouden ons het recht voor om de reissom te wijzigen, indien veranderingen in wisselkoersen, heffingen, vervoerskosten alsmede type-  en calculatiefouten daartoe aanleiding geven.

 

 

 

 

 

Programma

 

 

 

 

5-daagse busreis Tuinen van Zuid-Engeland

Woensdag 19 juni t/m zondag 23 juni 2019

 

 

 

 

De mooiste tuinen van de wereld vindt u in Engeland. Het klimaat is ideaal voor weelderige vegetatie en al eeuwenlang tuinieren de Engelsen er lustig op los. In deze reis bezoekt u een aantal prachtige tuinen in het zuiden van Engeland.

 

Dag 1 – woensdag 19 juni 2019

 

Vandaag begint u aan uw reis naar Engeland. Vroeg in de ochtend staat een luxe comfort class touringcar gereed in Raalte, om een kwartier later te vertrekken richting Duinkerken of Calais. Onderweg maakt u een stop  voor koffie en gebak (niet inbegrepen, € 6,50 per persoon voor 2 koppen koffie en 1x Limburgse vlaai per persoon bij Van der Valk Princeville Breda bij groepsreservering). Na de koffiestop rijdt u verder richting de haven, om de overtocht door Het Kanaal  te maken.

 

Afbeeldingsresultaat voor Great Compton GardensNa de overtocht, die ca. 1,5 uur duurt, komt u aan in Dover. Het tijdsverschil is -1 uur. U rijdt nog circa één uur voor u bij Great Comp Garden aankomt.

 

Great Comp Garden is een prachtige eigenzinnige tuin met 7 hectare aan prachtige en zeldzame planten.

In het voorjaar barst deze rustige tuin uit tot bloei met talloze magnolia's, azalea's en rododendrons, onderbebost met grote winden van heleboren en bollen, terwijl de zomer warmte en extravagantie brengt uit een van de meest uitgebreide en opwindende collecties van Salvias in Europa.

In de tearoom van Great Comp Garden kunt u tot 16.00 uur terecht voor koffie met al dan niet een stukje gebak.

 

U hebt hier ca. 2 uur tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken. Om 17.00 uur stapt u weer in de touringcar om naar uw hotel in Kent te rijden. Eenmaal aangekomen kunt u inchecken en uw kamer in gebruik nemen. Aansluitend wordt het diner voor u geserveerd. De resterende avond is ter vrije besteding.

 

 

Dag 2 – donderdag 20 juni 2019

 

Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de touringcar. U stapt in om naar West Green House te rijden. Uw entree is inbegrepen en u begint uw bezoek met een introductie presentatie van West Green House, begeleidt door heerlijke Engelse thee, koffie en koekjes. Na de presentatie hebt u tijd om op eigen gelegenheid de tuinen te bekijken.

 

Afbeeldingsresultaat voor Mottisfont Abbey gardensNa uw bezoek rijdt u door naar Mottisfont Abbey, om de tuinen te bekijken. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen. Vervolgens bekijkt u op eigen gelegenheid de tuinen van Mottisfont Abbey. Optioneel en in overleg kunt u na uw bezoek de stad Salisbury bezoeken. Bekijk het oude centrum en de prachtige kathedraal.

Na uw bezoek rijdt u door naar uw hotel in Southampton, waar u kunt inchecken. ’s Avonds wordt er een 3-gangen diner voor u geserveerd.

 

 

 

Dag 3 – vrijdag 21 juni 2019

 

Na een heerlijk, maar vroeg ontbijt stapt u in de touringcar, om naar de haven van Portsmouth of Lymington (beide op ca. 45 minuten afstand) te rijden voor de overtocht naar Isle of Wight. U bezoekt vandaag Osborne House, de voormalige koninklijke residentie van Queen Victoria. Het is gebouwd tussen 1845 en 1851 voor koningin Victoria en haar echtgenoot prins Albert, als zomerverblijf. U kunt op eigen gelegenheid lunchen in één van de vier horeca gelegenheden.

 

Na uw bezoek rijdt u door naar Mottisstone Garden.

 

De hele zomer door zorgen de tuinen van Mottistone op het Isle of Wight voor een traktatie voor de zintuigen.

Als de zomer begint, vult de warme juni-zon de tuinen met het prachtige aroma van lavendel en rozen. Met zijn compacte trossen sierlijke bloemen en glanzende bladeren valt de Rosa 'Bonica' op in de tuin.

 

In de theetuin kunt u terecht voor een kopje thee of koffie.

 

Na de overtocht terug naar Portsmouth of Lymington, rijdt u naar uw hotel in Southampton, waar een heerlijk 3 gangen diner op u wacht. De resterende avond is ter vrije besteding.

 

 

Dag 4 – zaterdag 22 juni 2019

 

Na uw ontbijt stapt u in de touringcar om wederom twee prachtige tuinen te bezoeken vandaag. Uw dag begint in Knoll Gardens.

Afbeeldingsresultaat voor knoll gardensKnoll is de thuisbasis van de internationaal befaamde plantenman Neil Lucas en nieuwe plantideeën komen voor in de tuin terwijl zijn naturalistische stijl zich blijft ontwikkelen. Neil's onlangs uitgebreide grinttuin in mediterrane stijl is te zien in vele nationale tijdschriften.

Recent zijn hoge hagen rond de draaktuin verwijderd om een ​​meer open weidestijl te creëren met een bijna prairie-achtig gevoel: het luxueuze effect dat ontstaat door een reeks prachtige grassen wordt versterkt door de toevoeging van een selectie van bloeiende vaste planten.

Hoewel Knoll bekend staat om siergrassen, beschikt de tuin over een al even indrukwekkende, hoewel minder bekende, verzameling zeldzame en ongewone bomen en struiken. Dit mini-arboretum bevat prachtige Eucalyptus, evenals Willow-eik, Ginko biloba en Silver Maple, die een glorieuze herfstkleur toevoegt en het hele jaar door een indrukwekkend decor vormt.

 

In het naastgelegen The Old Thatch restaurant kunt u terecht voor een kop koffie.

 

Na uw bezoek aan Knoll Gardens gaat u naar Kingston Lacey, waar u ook kunt lunchen. Dit kunt u doen op eigen gelegenheid, waarbij u de keuze heeft uit diverse soepen, sandwiches en warme maaltijden. Kingston Lacey is een weelderig familiehuis dat is gebouwd om op een Italiaans paleis te lijken. Slenter door de Japanse tuin, compleet met authentiek theehuis of maak een beschutte wandeling door de omliggende bossen. Het bezoek aan het huis is inbegrepen.

 

Na uw bezoek stapt u in de touringcar om terug naar uw hotel in Southampton te rijden. Hier wordt wederom een 3-gangen diner geserveerd.

 

 

Dag 5 – zondag 23 juni 2019

 

Na het ontbijt checkt u uit en plaatst u uw bagage in de touringcar. U begint aan de terugreis naar Nederland. Bij Dover maakt u de oversteek naar Duinkerken of Calais, om vanuit daar noordwaarts naar Raalte te rijden. Aan boord van een ferry van DFDS luncht u met de gehele groep (inbegrepen). In een nader te bepalen restaurant onderweg wordt een 2-gangen afscheidsdiner geserveerd.

Na het diner rijdt u verder richting Raalte, waar er een einde komt aan een prachtige reis naar Engeland.

 

Reis naar Zuid-Engeland van 19 t/m 23 juni 2919