Onder begeleiding van Frits Hoogers, dé bekende bloem stylist.

De Locatie is Ivoor, Raarhoeksweg 34 te Raalte.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Het begint eind september 2018 en loopt door tot mei 2019. De lessen worden gegeven op de dinsdag- en donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur. Bij verhindering kan er van avond gewisseld worden.

Voor iedere les krijgt u een uitdagende opdracht, vol technieken.

Als cursist mag u eigen materiaal meenemen, zoals bloemen, blad, takken uit eigen tuin, natuur of uit de winkel. En uiteraard een schaal of andere ondergrond. Verder is het handig om een mes, snoeischaar en draadtang mee te nemen. Eventueel kan materiaal ook vooraf besteld worden bij de docent.

De kosten voor de cursus zijn € 85,00 voor leden van Groei & Bloei en € 95,00 voor niet - leden. U kunt zich tot 1 september 2018 opgeven. Uw registratie is definitief zodra het geld is overgemaakt - na 1 september is restitutie niet mogelijk.

Beginnerscursus

Omdat deelname aan de reguliere cursus zonder voorgaande ervaring nogal uitdagend is,hebben wij besloten een beginnerscursus van vier avonden te organiseren, in de periode september - november 2018. Voor deze cursus zijn alle materialen bij de prijs inbegrepen, de groep wordt klein gehouden zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. De prijs ligt daarvoor hoger en er is een minimum van 8 deelnemers. Op deze cursus krijgt u een overzicht van beschikbare materialen en materiaalgebruik, en ligt de nadruk op verschillende technieken.

Onder begeleiding van Frits Hoogers, dé bekende bloem stylist. Bij uitzondering wordt hij vervangen door zijn vaste medewerkster Sharon.

Een cursus avond van 20.00 - 22.00 uur, de kosten zijn € 30,00 per avond waarvan € 17,50 voor materiaal. Dat is voor vier avonden voor leden van Groei & Bloei en € 140,00 voor niet - leden (€ 35,00 per avond). U kunt zich tot 1 september opgeven via het aanmeldingsformulier op de website. Na 1 september is restitutie niet mogelijk.

Les 1

Draadtechnieken:

Tijdens deze les maken we een cadeau corsage voor bijvoorbeeld een fles wijn of een cadeautje. U leert blad en bloemen op draad zetten, welke verschillende draaddiktes geschikt zijn voor welke materialen. Ook leert u hoe u gebruik kunt maken van andere materialen. U neemt een fles wijn of een pakketje mee met maximale afmeting van een schoenendoos, leuk ingepakt, waarmee we aan de slag gaan.

Les 2

Steken in steekschuim op een schaal:

Voor deze les neemt u een schaal mee; rond, vierkant, rechthoekig, glas, aardewerk, alles kan. Wij zorgen voor steekschuim, prikker, bloemen en andere materialen. In deze les leert u alles over steekschuim snijden, wat het is en wat het doet, en over verhoudingen en de manier van steken.

Les 3

Korenschoof gebonden boeket:

U neemt alleen een waterdicht vaas mee en wij zorgen voor de rest.

Les 4

Bladkrans:

Tijdens deze avond leert u hoe je een krans omwikkelt met blad. Wij zorgen voor het materiaal.

N.B. Wij slaan uw gegevens niet op maar gebruiken uw e-mail adres uitsluitend om met u contact op te nemen over deze cursus.