Foto's

Terugblik Open Tuinenweekend 2018

 

Grote belangstelling voor Open Tuinenweekend

Op 14 en 15 juni was het open Tuinenweekend van onze afdeling wederom een zeer geslaagde activiteit. De evaluatie was bij Gerda en Jaap Tijs. De gastvrije ontvangst in de Tuin van Eigenaardigheden met de deelnemende tuinliefhebbers leverde alleen maar goede reacties op. 

Wat kwam tijdens deze evaluatie naar voren:

Het mooie weer heeft er zeker toe bijgedragen maar het simpele feit dat tussen de 60 en 150 tuinliefhebbers meerdere tuinen hebben bezocht spreekt voor zich. De tuinen stonden er prachtig bij, de eigenaren hadden dan ook veel energie gestoken om, ondanks het warme weer, hun tuin in een top conditie te presenteren. De borders met kleurrijke zomerbloeiers en de Dahlia's trokken niet alleen de aandacht van de bezoekers maar ook van talrijke vlinders en bijen. Kortom een waar eldorado voor eenieder en een pleidooi voor een duurzamer tuinieren.

 

Ook de verscheidenheid aan tuinen was voor menig bezoeker een extra uitdaging om alle tuinen te gaan zien. Grote, landschappelijke tuinen afgewisseld met kleine, intieme dorpstuinen met een grote variëteit aan bloeiende planten, vormden hiervoor de basis.

Het enthousiasme en de passie van de deelnemers gaf menig bezoeker het bijzondere gevoel dat je met tuinieren kunt krijgen. En dan doet de kleur en de vorm van de planten en heesters soms meer dan de officiële namen van de planten.

 

Kortom, het was zowel voor al die bezoekers alsook voor de deelnemers een mooi weekend, met zelfs gasten uit Duitsland die via onze site kennis genomen hadden van deze activiteit.

Namens de Open Tuinencommissie dankt Ineke Witteveen eenieder die aan deze , wederom zeer geslaagde activiteit van Groei en Bloei afdeling Salland heeft bijgedragen!

 

Bijgaande foto's geven een goede impressie van het Open Tuinenweekend 2018!