Zaterdag 11 augustus brengt de Jaarlijkse Busreis ons naar het Friese Land!

De eerste tuin 'De Hofplaats', Stienstrawei 9 in Boelenslaan, is gelegen in een coulissenlandschap. Hier treft u verschillende tuindelen zoals een bordergedeelte, een Engelse landschapstuin, een mediterrane, Franse en Japanse tuin. Het bevat vijvers, een groentetuin en het geheel is omgeven door een bostuin. Minke heeft koffie, thee en zelfgemaakt gebak, met vruchten uit haar tuin, voor ons.

De tweede tuin zijn de 'Tropische Kassen', Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Oorspronkelijk behoorde dit terrein als 'overtuin' bij het Lycklamahus van Jonkheer Jan Anne Lycklama á Nijeholt. Hier werd in 1869 een druivenkas en een bloemenkas gebouwd. Deze laatste is vanaf de jaren twintig verbouwd van oranjerie tot tropische kas en bevat ook nog planten van bijna 90 jaar oud! In totaal zijn er nu drie oranjerieën met o.a. ruim 80 jaar oude citrusbomen. Hier gebruiken we de in de bus uitgereikte lunch.

Vervolgens gaan we naar de 'Selatuinen", De Bult 3 in Appelscha. Vanaf 1979 wonen Anton van der Veer en Ingrid Cornelisse in het Drents Friese Wold. De ommuurde tuin van 5000 m2 herbergt een 'oude' tuin met kleurrijke bloemenborders en slingerende heesterpartijen en een 'nieuwe'tuin die door de verschillende bodemtypen een variëteit aan siergrassen en wilde bloemen toont. Hier worden we ontvangen met een aan het tijdstip aangepast drankje en hapje.

vertrek:          8.15 uur vanaf de Leeren Lampe te Raalte (uw auto kan hier geparkeerd staan)

Kosten:           € 45,00 voor leden, niet-leden betalen € 50,00 op rek.nr. NL17RABO0142918288 tnv. Afd. Salland KMTP. o.v.v. Jaarlijkse Busreis 2018. Na ontvangst van uw betaling is uw inschrijving definitief.

Aanmelden:     via de link (klik op de titel) op de website www.salland.groei.nl onder Activiteiten/Jaarlijkse Busreis

Informatie:      Martin en Jeanine van der Linde (martinlindworm(at)gmail.com)