Diversen

Dikke zachte Speculaas

Recept dikke Speculaas:

500 gr. bloem

250 gr. boter

250 gr. lichtbruine basterdsuiker

150 gr. kristalsuiker

45   gr. speculaaskruiden

1    pakje bakpoeder

130 ml. melk

40   gr. gehakte amandelen

40   gr. sucade blokjes

Bereiding:

boter, basterdsuiker en kristalsuiker goed mengen. Hierna de gezeefde bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden toevoegen. Nu langzaam de melk toevoegen en er een deeg van maken. Op het laatst de gehakte amandelen en de sucadeblokjes er door mengen. Het deeg enkele uren laten rijpen. De oven voorverwarmen op 175 graden. Het deeg uitrollen op ongeveer 1,5 cm. dikte en op bakpapier op de bakplaat leggen. De speculaas ongeveer in 25 / 30 min. afbakken. Nu het bakblik uit de oven halen en afdekken met een theedoek. Na enige afkoeling in mooie blokken snijden en weer afdekken tot het bijna koud is.

 

 

meer

 

 

 

22
Mar
Beloond voor wachten op de zon
21
Mar
Ze zijn er nog: pad en salamander