Diversen

Kaneelkoek recept van Ineke Grootenhuis

Kaneelkoek.

 

200 gram lichtbruinesuiker

 

200 gram zelfrijzend bakmeel

 

120 gram boter in stukjes

 

1½ tl kaneel

 

1½ th gemengde specerijen

 

2 th bakpoeder

 

2 eieren

 

1 klein kopje karnemelk of melk

 

1 kopje gehakte walnoten

 

 

Verwarm de3 oven op 180 oC

 

Bedek een bakblik van ± 28 x 18 cm met bakpapier, vet het bakpapier licht in.

 

Doe suiker, meel en boter in de keukenmachine. Draai alles tot een fijn en kruimelig mengsel.

 

Doe dit in een grote kom.

 

Verdeel 1 kopje van het mengsel over de bodem van het blik, en druk dit aan.

 

Doe de specerijen en het bakpoeder bij de rest van het mengsel en meng alles goed.

 

Voeg de karnemelkgemengd met de eieren en roer met een houten lepel tot alles net gemengd is. Schenk dit mengsel in het blik en strijk het glad.

 

Bestrooi met gehakte walnoten en bak de koek in 30 min. Gaar; controleer dit met een breinaald. De koek in het blik laten afkoelen, eruit halen en in vierkantjes of repen snijden.

 

Bewaren: in een luchtdichte doos 3 dagen houdbaar.

meer

 

 

 

22
Mar
Beloond voor wachten op de zon
21
Mar
Ze zijn er nog: pad en salamander