Diversen

Walzuro taart

Walzuro taart.

 

 

Het recept van Ineke Grootenhuis.

 

3 eiwitten

2 eidooiers

250 gram poedersuiker

70 gram walnoten gemalen

70 gram volkoren biscuit gemalen

1 eetlepel amaretto likeur

1 eetlepel bakmeel

1/2 eetlepel maïzena

 

Boter en paneermeel om de vorm mee te bestooien

 

3 dl zure room

2 theelepel basterdsuiker of poedersuiker

 

vorm 28 cm doorsnee en bakpapier.

Belangrijk: Bedek de bodem met bakpapier, vet het bakpapier in met boter en bestrooi ruim met paneermeel.

 

Klop de eiwitten (in schone vetvrije kom) tot het pieken vormt en klop er beetje bij beetje de poedersuiker door, een paar lepel suiker bewaren. Klop in andere kom eidooiers met de resterende suiker en amaretto schuimig. Vermeng de droge ingrediënten, schep dit op de dooiers en meng voorzichtig, en schep hier  bovenop de stijf geslagen eiwitten en spatel luchtig door elkaar.

Verwarm de oven voor op 175 Cº en bak de taart in 55 á 60 minuten.

Uit de oven nemen en de bovenkant een beetje aandrukken met de achterkant van een lepel en daarna direct op een rooster storten, voorzichtig papier verwijderen en aflaten koelen.

2 theelepel suiker door de zure room mengen en laagje boven op de taart aanbrengen.

Garneren met dot gezoete slagroom en verse vruchten.

 

Deze taart is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt.

Ik koop mijn zure room bij Zuivelboerderij de “Knapenvelder” het moet wel een paar dagen van te voren besteld worden. Het kan ook van hangop, deze opkloppen met slagroomversteviger. Met een bakje zure room van de supermarkt, vermengen met mascarpone kan ook, maar allemaal niet zoo lekker.

 

meer

 

 

 

22
Jun
Rozen aan de macht - Blik op de tuin (907)
21
Jun
Heel veel geel in de tuin