Les Jardins d’Étretat - Eén van de tuinen van de buitenlandse tuinenreis

De buitenlandse tuinenreis gaat dit jaar naar Normandië. Een mooie reis waar uiteenlopende tuinen bezocht worden. Natuurlijk de wereldberoemde tuin van Monet met de prachtige vijvers met waterlelies. Ook staan Les Jardins d’Etretat die ik jaren geleden bezocht met Sylvia op het programma. Het is geen grote tuin maar wel een bijzondere. Wij hebben genoten, maar wij hebben ook ons zeer verbaasd. De entree van de tuin is gelegen op een klif met

een prachtig uitzicht over de zee en de krijtrotsen. Een goed begin, waarna het verbazen begint. Er is bijna geen bloem te bekennen. Er zijn alleen maar strak geschoren hagen in velerlei vormen. Volgens de tuinontwerper doet dat denken aan de beweging van de golven van de zee. De tuin is daarnaast redelijk steil aflopend waardoor je op de verschillende plaatsen een mooi overzicht hebt, zowel van bovenaf als ook van onderaf.

De tuin is meer een experiment wat zeker nog wordt benadrukt door de aanwezige kunst. De beelden, die prachtig zijn ingevoegd in het ontwerp, gaven bij ons wel aanleiding tot discussie: is dit nu mooi of moeten wij dit mooi gaan vinden? In ieder geval was het zeker de moeite waard om hier te zijn geweest en de foto’s spreken voor zich.

Ed Penninks

Buitenlandse Tuinenreis Normandie 2022

4-daagse tuinenreis naar Normandië,

Wij, als G&B afdeling Salland, organiseren het komend jaar een tuinenreis naar Normandië. Als deze tuinenreis onder “normale” omstandigheden kan plaats vinden vertrekken we op donderdag 23 juni en komen we terug op zondag 26 juni 2022.
 De meerdaagse tuinenreis is volgeboekt. Mochten mensen nog mee willen, kunnen ze op de reserve lijst geplaatst worden.

Het vervoer is per luxe touringcar onder begeleiding van een ervaren chauffeur en als tuinreisleider gaat Ivo Soudant deze reis met ons mee. De opstapplaats zal in Raalte zijn. Het verblijf tijdens de reis is in een 3 of 4 sterrenhotel op basis van logies met ontbijt / diner.

Het is ook dit keer een mooi samengesteld programma waar we verschillende soorten tuinen aan doen:

De eerste tuin die wij gaan bezoeken zal in Nederland zijn “Tuin de verwondering" in Den Hout met tegelijk een koffiestop voor wij de grens overgaan. Daarna rijden wij richting Noord Frankrijk om  bij Luc en Frieda in Poperinge de tuin te bekijken. Hierna rijden wij naar ons Hotel in Abbeville.

Op dag 2, nadat we uitgecheckt zijn en een lunch mee hebben gekregen, zullen wij 3 tuinen bezoeken: Tuin Chateau van Miromesnil in Tourville-Sue-Argues, vervolgens Tuin le Parc du Bois des Moutiers en nog een zeer Kunstzinnige tuin in Etretat tuin "les Jardins d’Etretat” . Daarna rijden wij door naar ons volgende hotel in Rouen, in dit hotel zullen wij 2 nachten verblijven.

Op dag 3 zullen wij dan vroeg vertrekken vanuit ons hotel naar de tuinen van Monet, met op het eind van de dag nog tuinbezoek aan “ Jardin Plume” , voordat wij terug gaan naar het hotel.

Na de overnachting in Rouen is het alweer de laatste dag van de reis en zal er in België Tuin du Mont des Recolettes bezocht worden waar wij ook de lunch zullen gaan gebruiken. Hierna rijden wij door naar de eindstop Raalte, waar wij ook zijn opgestapt.

Wij hopen dat u door dit programma enthousiast bent geworden om mee te gaan.

Prijs p.p. €539,00 voor leden van Groei en Bloei, niet leden betalen € 25.00 extra.
Prijs is inclusief tuinentrees en twee lunches.

Klik hier voor uw aanmelding.
U kunt het formulier downloaden en printen, en dan per post opsturen of scannen en opsturen naar Inge ter Haar.  Verdere details staan op het formulier.  Als u hulp nodig heeft kunt u Inge mailen.

Hotels:

Hotel Mercure Abbeville Centre 4* (23-24 juni 2022)
Ligging in het hart van het stadje Abbeville

Inter Hotel (The Originals City) Rouen 3* (24-26 juni 2022)
Ligging in het centrum van Rouen nabij de Kathedraal.

Hartelijke groet, van de reisorganisatie Inge ter Haar en Tonnie Oldemaat