Salland

4 daagse Tuinenreis naar Zuid Duitsland in 2021!!

Wij, als Groei&Bloei afdeling Salland, organiseren het komend jaar een Tuinenreis naar Zuid Duitsland. Wij reizen met Pelikaan Reizen en zij zullen dan ook de Touringcar, tuinen en hotels voor ons reserveren. Als deze tuinreis onder “normale” omstandigheden kan plaats vinden is dat van donderdag 24 juni t/m zondag 27 juni 2021.

Het vervoer zal per luxe touringcar zijn, met een ervaren chauffeur. De bus is voorzien van een bar waar men tegen vergoeding warme of koude dranken kan krijgen, tevens is er een toilet aanwezig. 

De opstapplaats zal voor iedereen in Raalte zijn. De tijd van vertrek op 24 juni wordt t.z.t bekend gemaakt middels info die wij ruim van tevoren zullen sturen via de mail, aan allen die zich hebben opgegeven. Ook zal er dan meer info volgen over het kunnen parkeren voor een paar dagen als men met eigen auto komt.

Het is ook dit keer een mooi samengesteld programma waar we verschillende soorten tuinen aandoen. Tijdens de reis zullen wij begeleid worden door een ervaren tuinenreisleider die ons de nodige informatie van de te bezoeken tuinen kan geven. Hieronder staan al in het kort de tuinen omschreven, dit alvast ter inspiratie!

Alle entrees van de tuinen zit bij de reissom in.

  • De Hortus van Peter Janke, die tot de Duitse toonaangevende tuinontwerpers behoort. Hij heeft zijn inspiratie opgedaan van zijn Engelse “lerares” Beth Chatto.
  • Tevens in das Bergische Land, de veel geroemde tuin van de heren Lucens & Bender
  • Ook op het programma staat Palmen Garten, een verborgen paradijs met planten van over de hele wereld. Een 26 hectare grote tuin, die in het groene hart van de drukke stad Frankfurt ligt.
  • Een van de grootste barokke paleizen in Europa, Schloss Ludwigsburg wordt bezocht. Vanaf 1954 is er hard gewerkt aan het herstel van het paleis en de omliggende tuinen. In de tuinen vindt u een barok-parterre geïnspireerd op Versailles, een Engelse landschapstuin, Japanse tuin en een moderne kruidentuin.
  • In de stad Weinheim in Baden -Wurttemberg ligt de parkachtige tuin Hermannshof. Hier worden maar liefs 2.500 soorten bollen,vaste planten en bijzondere bomen met elkaar gecombineerd, deels voor het oog maar tevens om onderzoek te doen naar hoe planten het best kunnen worden toegepast in de verschillende seizoenen.
  • Bloemeneiland Mainau in de Bodensee zullen we zeker niet overslaan. Het eiland is gevuld met bloemborders, bloemsculpturen, pergola’s, fonteinen, terrassen en een exotisch arboretum met meer dan 500 (zeldzame) boomsoorten.

Het is wel van belang dat men goed ter been is want het kan zijn dat er enige trappen of glooiingen zijn in sommige tuinen.

Wij overnachten gedurende de reis in twee verschillende 4 sterrenhotels op basis van logies met ontbijt en bij terugkomst op het eind van de dag wordt er een gezamenlijk diner geserveerd. De eerste en de laatste nacht zullen wij in de buurt van Heidelberg overnachten en de tweede nacht zal dat in een hotel in de buurt van Hirt zijn. Bij de volgende informatie via de mail zal ook bekend zijn welke hotels het zijn geworden.

Men kan zich opgeven via het aanmeldingsformulier op de site  via deze link
U kunt dit formulier downloaden en invullen als Word document. Wel even de stippellijnen weghalen voor u gaat typen!. Het ingevulde formulier kunt u als aanhangsel per email opsturen naar ingeterhaarw(at)gmail.com

Mocht dit u niet lukken, neem dan contact op met Inge ter Haar.
Tel. 0572382104 

Bij minimaal 30 personen laten wij  de reis door gaan.
U krijgt t.z.t opnieuw info van de reisorganisatie voor verdere informatie.
De aanmelding moet  vóór 1 maart 2021 binnen zijn.

Wij hopen natuurlijke weer op voldoende deelname!
Met vriendelijke groet

De reisorganisatie,

Inge ter Haar en Tonnie Oldemaat