Salland

Tulpenmania - Femke Wijma -

Tulpenmania - Femke Wijma

In deze Corona-tijd waarin de verschillende geplande excursies afgelast worden, vreesden we voor een lege nieuwsbrief! Maar onze voorzitter kwam op het idee om enkele bestuursleden het woord te geven in deze nieuwsbrief. Ed heeft daarin zelf het voortouw genomen en ik vind het leuk om jullie een kijkje te laten nemen in zowel mijn schilder- als keramiek atelier. Bloemen zijn voor mij een geliefd onderwerp om op doek of keramiek te schilderen.

Afgelopen winter kreeg ik al zo’n zin in het voorjaar dat ik vastbesloten was om dit voorjaar toch eindelijk eens naar de Keukenhof te gaan. Ik ben het al jaren van plan, maar het komt er maar niet van. Maar helaas ook dit jaar is het niet gelukt, nu omdat Corona roet in het eten gooide...

Maar het is natuurlijk niet verboden om tulpen te gaan schilderen, dus dat heb ik naar hartenlust gedaan, zowel op doek als op keramiek. En wat is nou leuker dan zo’n tulpenpot in mijn eigen tuin tussen de tulpen te fotograferen, vooral toen bleek dat sommige geschilderde tulpen gewoon in mijn eigen voortuin staan! Bij mij geen uitgebalanceerde kleurencombinaties, maar lekker bont alles door elkaar heen.