18 februari: Lezing; Ina ter Haar ' De Imker vertelt'

18 februari 2020: Lezing Ina ter Haar ‘De imker vertelt‘

In juli 2019 is de bij officieel uitgeroepen tot het belangrijkste levende wezen van de planeet.

Na een korte introductiefilm over de honingbij wil ik hier graag wat over komen vertellen.

Biodiversiteit is een actueel thema. Overal horen en lezen we, dat het hard achteruit gaat met het aantal insecten in Nederland. Als imker houd je dat nauwlettend in de gaten. Je bent niet alleen geïnteresseerd in de honingbij, maar ook in allerlei soorten wilde bijen.

Er is een grote variatie aan tuinen. Er zijn tuinen met de grootte van een park, maar ook tuintjes van 1 stoeptegel breed en 1 gevel lang. Elke tuin heeft een eigen ecosysteem, dat een springplank voor insecten kan zijn naar een volgend ecosysteem.

Alles tezamen kan dat een belangrijke bijdrage leveren tot een grotere biodiversiteit.

Lokatie:                   Annahuis (De Plas 8, 8102 CS Raalte)

Aanvang lezing:      Aansluitend aan de ledenvergadering

Kosten:                   De lezingen zijn gratis voor leden en niet leden betalen € 3,50

Hoe belangrijk zijn bijen voor ons, maar daarnaast vooral ook hoe belangrijk kunnen wij Groei & Bloeiers zijn voor bijen?