Lezing nieuwe stijl via ZOOM: Geslaagd!

Door de corona was de vraag “Hoe kunnen wij ons lezingenprogramma toch doorzetten en daarmee onze leden toch van dienst zijn “ actueler dan ooit. Maar wij  konden niet vermoeden dat gezien de recente beperkingen door de tweede golf van het virus, het echt actueel was.

De optie om niets te doen vonden wij bepaald niet geslaagd dus met onze kennis en ervaring uit het werkzame leven zijn wij aan de slag gegaan om met de ons ter beschikking staande kennis en  communicatiemiddelen een oplossing te vinden. Met name Shirley,  onze secretaris, heeft zich verdiept in het onderwerp livestreamverbinding met daarbij  alle kansen en bedreigingen. Met succes kunnen wij nu vaststellen.

Naast alle technische zaken was het ook nog even zoeken naar een goede spreker. Geert Borgonje, bekend spreker en erelid  van onze afdeling was bereid met dit experiment mee te werken. En het mooie was dat hij een zeer toepasselijke lezing had, nl. over bollen en knollen. Kon niet beter voor dit jaargetijde.

Inmiddels had de afdeling Deventer gevraagd of zij ook mochten aanmelden. Aangezien er maximaal 100 personen mee konden doen was dat geen bezwaar.

In totaal hadden zich ruim 50 leden aangemeld. Vooraf hebben zij een mail ontvangen met informatie waarmee zij konden inloggen.  27 zijn er actief ingelogd. Bij Shirley thuis was in het gastenverblijf de “varkensstal" bijna een  studio ingericht met de nodige pc’s en een  beamer met scherm. Om 20.00 uur werd het startsein door de voorzitter  gegeven.  Alles werkte en Shirley had de controle en kon via de chat-functie ook vragen van de deelnemers ontvangen en doorgeven.

In de pauze hebben wij zelfs de traditionele verloting gehouden. Geheel in stijl had Siny een 10-tal bollenpakketjes verzorgd. De loting kon online door een ieder worden gevolg. Enige nadeel is dat het prijsje wel moet worden afgehaald.

Onze andere bestuursleden waren ingelogd om ons tijdens de lezing te berichten of alles goed ging . De complimenten hebben wij in dank aanvaard. Natuurlijk zal een verdere evaluatie plaatsvinden maar de eerste reactie was: dit vraagt om een vervolg.

In ieder geval is het voor onze afdeling een andere manier om de leden toch een beetje op een aangename wijze te informeren en kennis te laten nemen van alles wat bloeit en groeit en ons allen verbindt.