Salland

Lezing: 16 november. Lambert Sijens ' Vergeten groentes '

De presentatie is voor een paar weken beschikbaar onder deze link

Sinds 12 jaar zijn in het Drentse Veenhuizen de Tuinen van Weldadigheid gevestigd. Vlak achter één van de gevangenissen ligt op ruim 3 hectare een prachtig tuinen/tuinderij complex. Hier kweken Jolanda en Lambert de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland.  

Bijzondere en historische groentes spelen de hoofdrol, naast heel veel soorten fruit, kruiden en bloemen. Het kweken en vermeerderen van deze enorme variatie aan planten combineren ze met een zorgboerderij en toeristische activiteiten. Ze hebben verschillende thematuinen zoals grote groentetuin, eeuwig moestuin, kruidentuin, boomgaard, plukbloementuin, smakelijke borders en geheime tuin.

Ze telen heel veel verschillende soorten groenten. Zo hebben ze bijvoorbeeld wel 100 soorten aardappelen, 75 soorten knoflook en meer dan 100 soorten bonen. In de boomgaard en in de rest van de tuin staan verschillende oude rassen appel-, peren-, pruimenbomen maar ook exotische fruitbomen, walnoten eh hazelnoten.

 Een klein deel van de opbrengst wordt vers verkocht, maar het grootste deel is voor zaai- en plantgoed. Het unieke aanbod op de eigen webshop groeit steeds verder.

Op 16 november zal Lambert Sijens vertellen hoe ze dit allemaal doen. Hij neemt ook een flink assortiment aan zaden en pootgoed mee.

Locatie:                   Annahuis (De Plas 8, 8102 CS Raalte)
Aanvang:                 Donderdag 16 november 20.00 uur
Kosten:                   Leden:  € 1,- en niet leden betalen € 3,50 in het Annahuis