Salland

Arjan Schepers: Winterslaap op de kwekerij - MET LIVESTREAM OP FACEBOOK

Op 21-1-21, 20.00 u geeft Arjan Schepers een lezing voor Groei & Bloei afdeling Salland. Wij zullen die via Zoom livestream beschikbaar maken.  Iedereen die zich heeft geregistreerd krijgt de inloggegevens een week tevoren toegestuurd, met een beschrijving voor het gebruik van zoom. Registratie is dus verplicht en kan via de website of door hier te klikken. De lezing is 2x 45 minuten, met een pauze waarin een verloting plaats vindt. Uw nummer op de lijst geldt als lotnummer.

OOK VIA LIVESTREAM OP FACEBOOK
Wegens overweldigende belangstelling is de zoom livestream volgeboekt.  Maar we gaan deze zoom sessie ook streamen naar onze Facebook pagina. Ga hiervoor naar Groei & Bloei afdeling Salland.  Hiervoor is geen registratie nodig. Als het lukt blijft de sessie een week zichtbaar. 

Samenvatting:
Men denkt vaak dat een vasteplantenkweker ‘s winters niets te doen heeft. Planten groeien niet en er komen vast geen klanten met dit weer. Voor veel (tuin)mensen is  de winter inderdaad een tijd van rust en eventueel plannen maken voor het komende tuinseizoen. Voor een kweker is dat anders; de winter is misschien wel de belangrijkste tijd van het jaar. In de winter worden veel planten vermeerderd en worden zoveel mogelijk dingen voorbereid zodat de werkzaamheden in het drukke voorjaar soepel en snel verlopen. In deze lezing zal ik laten zien welke werkzaamheden er in de winter plaatsvinden op de kwekerij en uitleggen hoe ik dat doe. Zo kunt u zien hoe we zaden oogsten, schoonmaken en zaaien, hoe we planten scheuren en wat we allemaal in de tuin doen om extra werk in het voorjaar en de zomer te voorkomen. Ook zal ik iets vertellen over de nieuwe plannen die we hebben voor onze kwekerijtuin.

Na de pauze zal ik de nieuwe planten laten zien die we komend jaar hopelijk kunnen verkopen. We zijn druk met het vermeerderen van allerlei leuke nieuwe soorten en we verwachten dat die in de loop van het jaar voldoende gegroeid zijn om ze te kunnen aanbieden. Ieder jaar verandert het assortiment van de kwekerij. Er komen steeds nieuwe soorten bij die we afgelopen jaren hebben uitgeprobeerd en waarvan we denken dat het een toevoeging van ons assortiment is. Sommige van deze planten staan al een aantal jaar in onze kwekerijtuin en zullen u misschien bekend voorkomen, anderen zijn echt helemaal nieuw. Deze nieuwigheden kunnen altijd op veel belangstelling rekenen en ik stel ze graag aan u voor.