Salland

Zaterdagmorgenexcursie naar boomkweker

Op 18 september gaan wij op bezoek bij Boomkwekerij AG Jansen Maneschijn bij Holten.

Dit is een kwekerij die uit liefhebberij is ontstaan en is uitgeroeid tot een bijzonder sortiment laan-sier- en vruchtbomen. Binnen het sortiment laan- en sierbomen bevinden zich nogal wat soorten die weinig gekweekt worden doordat de vermeerdering lastig is of doordat de groeisnelheid vrij langzaam is.  Zijn sortiment vruchtboomrassen bestaat  uit algemene oude rassen tot zeer zeldzame rassen , welke pas de laatste jaren zijn terug gevonden. Ook heeft hij veel laag- en hoogstam vruchtbomen, oa de paw paw , kaki en amandelbomen. Voor verdere info kunt u op zijn site kijken:  https://agjansenmanenschijn.nl/

De kweker  wil voor leden van Groei en Bloei een rondleiding  geven op zijn kwekerij.  

De datum is op een zaterdagmorgen. 18 september 10.00 uur.
Registratie vóór 15 september, klik hier.
De rondleiding en toegang zijn gratis, alleen vragen wij een kleine bijdrage van € 2 voor  een presentje voor  de kweker. U kunt hiervoor bij vertrek betalen. Er zal geen koffie of thee aanwezig zijn.

We organiseren dit als een gebruikelijke zaterdagochtend excursie, dus met personenauto’s.  Wij willen met zo weinig mogelijk auto’s rijden, en verzamelen daarom als vanouds bij De Leeren Lampe, Almelosestraat 2, Raalte. Wilt u toch liever op eigen gelegenheid rijden, laat het ons dan weten. Wij vertrekken rond 9.30 u.