Excursie het Hoge Broek donderdag 2 juni 19.00 uur

Zoals toegezegd op mijn lezing vorig jaar over het Hoge Broek organiseert de werkgroep Wilde Planten en Kruiden van IVN Raalte een excursie over dit nieuw natuur gebied in Raalte speciaal  voor de leden van Groei en Bloei en leden van IVN.
Normaal is dit gebied niet toegankelijk. In juni staan de orchideeën  optimaal in bloei. Soms met tientallen per vierkante meter. Een fascinerend gezicht.  Maar elk jaar is het spannend om  te zien wat en hoeveel er op komt. Dat is zeer afhankelijk van het weer. Eind juni is normaal het geschiktste moment, maar om de opslag van wilgen tegen te gaan wordt er nu tweemaal per jaar gemaaid. En de eerste keer is zeker al begin juni.  Maar behalve orchideeën zijn er nog talrijke andere bijzonder soorten waar te nemen, die kenmerkend zijn voor een  blauw grasland.

Het Hoge Broek is te vinden tegenover Krieghuisweg 29 in Raalte.
Met groet Jan Hendriks

Het is de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid naar het Hoge Broek komt en dat we daar verzamelen. Registratie is niet nodig.  Mocht het voor die tijd nog regenen, houd er dan rekening mee dat het terrein drassig kan zijn.