Salland

Een tulpentuin - Ed Penninks -

Een Tulpentuin - Ed Penninks

Wij zijn een beetje verrukt van een mooie volle voorjaarsbloementuin. Dat begint in januari met de vele sneeuwklokjes, dan volgen de narcissen en we eindigen met de tulpen.

Al jaren zijn wij hier druk mee door nieuwe bollen te planten of na iedere drie jaar de pollen sneeuwklokjes of narcissen op te nemen en dan te splitsen. Inmiddels staan er zo’n 6000 klokjes jaarlijks te bloeien.

Maar de tulpen zijn een andere zaak. Geïnspireerd door de Floriade in Venlo en dan met name de borders van Jacqueline van der Kloet uit Weesp. Ook haar eigen tuin en haar boek gaven ons veel inspiratie.

Uit de door haar samengestelde bollencombinaties hebben wij een keus gemaakt, omdat haar combinaties ons heel erg aanspreken.de nodige bollen bijgekocht. Het resultaat is weer subliem. Op bijgaande foto’s krijgt u een indruk! De dagelijkse beleving met opgaande zon, het openen van de bloemen of soms een beetje bewolking en het vallen van de avond maakt het schouwspel en daarmee de investering meer dan de moeite waard.

Het eerste jaar was fantastisch mede door goede weersomstandigheden. Aangezien het een behoorlijke investering was hebben we het tweede jaar geen bollen bijgepoot. Het was duidelijk wat minder mooi. Afgelopen najaar hebben wij ons weer laten verleiden en hebben weer