Lezing Eric Meijer

17 oktober: Lezing Eric Meijer ‘1 + 1 = 3; Wat maakt dat een plantencombinatie werkt?’

Welke plantgroep plaats ik naast de andere zodat het resultaat meer is dan de som der delen? Wat is het dat een bepaalde plantgroep soms als een grijze muis overkomt en nauwelijks opvalt in een border, terwijl als je hem naast een andere zet, hij plots gaat schitteren en een combinatie vormt die de ander laat schitteren?

Dit heeft veel te maken met harmonie en contrast van de habitus, (vorm) en kleur. Wanneer je een border inplant of een beplantingsplan wilt maken is dit een belangrijk aspect om mee te nemen.

Aan de hand van allerlei aansprekende voorbeelden wordt getoond wat het effect is van planten op elkaar en welk mechanisme hiervoor verantwoordelijk is. Wat is bijvoorbeeld het effect van een aarvorm naast een aarvorm vergeleken met een aar naast een schermbloem? Wat doet een paarse bloem naast een gele en wat naast een paars? Kom het beleven bij 1 + 1 = 3!

Lokatie:                   Annahuis (De Plas 8, 8102 CS Raalte)

Aanvang:                20.00 uur

Kosten:                   De lezingen zijn gratis voor leden en niet leden betalen € 3,50