Lezing Lambert Sijens ''Ongekende groenten'' 16 november

16 november 2021: Lezing Lambert Sijens ‘Ongekende groenten‘

Sinds 14 jaar zijn in het Drentse Veenhuizen de tuinen van Weldadigheid gevestigd. Vlak achter één van de gevangenissen ligt op ruim 3 hectare een prachtig tuinen- / tuinderij complex. Hier kweken Jolanda en Lambert Sijens de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland.

Vergeten groenten, oude rassen, buitenlandse bijzonderheden, alles wat niet in de winkel te koop is, heeft hun aandacht. Het kweken en vermeerderen van deze enorme variatie aan planten combineren ze met een zorgboerderij en toeristische activiteiten. Een klein deel van de opbrengst wordt vers verkocht, maar het grootste deel is voor zaai- en plantgoed. Het unieke aanbod op de eigen webshop groeit steeds verder.

Tijdens de lezing vertelt Lambert hoe ze dit allemaal doen. Hij neemt ook een flink assortiment aan zaden en pootgoed mee.

Lokatie:                   Annahuis (De Plas 8, 8102 CS Raalte) en/of via livestream (Informatie hierover via flitsmail en via de website)

Aanvang:                20.00 uur - registreren is noodzakelijk via: salland.groei.nl/activiteiten/lezingen/

Kosten:                   Leden:  € 1,- en niet leden betalen € 3,50 in het Annahuis